Διευρυμένες δράσεις στο ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης

Διευρυμένες δράσεις στο ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης

Το ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης συνεχίζει και το νέο σχολικό έτος 2020-2021 τη λειτουργία του με διευρυμένες δράσεις. Η ανταπόκριση των γονέων τη χρονιά που πέρασε αλλά και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν τα παιδιά τους τη νέα χρονιά, ενισχύει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μεριμνήσει ώστε ο δημιουργικός χρόνος που θα περνούν τα απογεύματα στο ΚΔΑΠ να έχει επιπλέον αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.

Τα ΚΔΑΠ είναι δομές στις οποίες απασχολούνται δημιουργικά παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, από 5 έως 12 ετών κατά τις απογευματινές ώρες. Αποτελούν έναν βασικό θεσμό εξωσχολικής απασχόλησης και διαδραματίζουν έναν πολυδιάστατο ρόλο στην τοπική κοινωνία, καθώς στηρίζουν την ελληνική οικογένεια.

Ο Δήμος Μεσσήνης, αξιολογώντας την προσφορά των ΚΔΑΠ στην απασχόληση των παιδιών και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με οργανωμένες ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, θα ενισχύσει φέτος το πρόγραμμά τους με ανανεωμένες δράσεις. για τις οποίες έχει εκφραστεί ενδιαφέρον.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, στην εν λόγω δομή. τόνισε ότι «τα ΚΔΑΠ αποδεδειγμένα υλοποιούν προγράμματα που προσφέρουν γνήσια ψυχαγωγία και ωφελούν τον τρόπο σκέψης των παιδιών, την κοινωνικοποίησή τους, δυναμώνουν τις φιλίες τους και εξελίσσουν τα ταλέντα τους. Παράλληλα επιτυγχάνουν διττό στόχο, καθώς εκτός από τις ποιοτικές παιδαγωγικές και δημιουργικές δραστηριότητες, συνδράμουν τους γονείς που εργάζονται. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, αξιοποιούμε τα οφέλη της δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης που παρέχει η δομή».

Να σημειωθεί πως η λειτουργία των ΚΔΑΠ εντάσσεται στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες σε ό,τι αφορά την έναρξη εγγραφών στο ΚΔΑΠ του Δήμου Μεσσήνης οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 27223-60110 και 27223-60150.