Εγκαινιάστηκε έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης με θέμα “Καλαμάτα – 23 Μαρτίου 1821”


«Καλαμάτα – 23 Μαρτίου 1821» είναι ο τίτλος έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας, όπου και παρουσιάζονται έργα του 2ου διαγωνισμού ζωγραφικής από μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι η έκθεση έρχεται σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης εικαστικής δράσης από τον Εικαστικό Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις”, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, ανέφερε: «Βρισκόμαστε εδώ στο Κέντρο Τέχνης Καλαμάτας για να εγκαινιάσουμε μία ξεχωριστή έκθεση με τίτλο “Καλαμάτα – 23 Μαρτίου 1821”. Και λέω ξεχωριστή καθώς πρόκειται για ζωγραφιές παιδιών, μαθητών και μαθητριών που εμπνεύστηκαν από τον αγώνα του ’21.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τον Εικαστικό Τομέα της “Φάρις” να συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του.

Ως Δήμος και σε συνεργασία με άλλους φορείς προετοιμαζόμαστε για το 2021. Η υγειονομική κρίση δε μας επέτρεψε το προηγούμενο διάστημα και κυρίως το Μάρτιο να υλοποιήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, κάτι που ο κόσμος θα παρακολουθήσει σταδιακά όσο οι συνθήκες αλλάζουν. Να συγχαρώ τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τα έργα τους και να καλέσω τους πολίτες να επισκεφτούν την έκθεση».

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων δόθηκαν βραβεία σε μαθητές/μαθήτριες που διακρίθηκαν και συγκεκριμένα στους: Ηλέκτρα Παναγιωτοπούλου, Σταύρο Σαραβελάκη, Γιώργο Γκρούμα, Αργυρώ Βρακά, Μαρία Χρονοπούλου, Δέσποινα Μαράντου και Βασιλική Κασιδάκη. Τα βραβεία αντιστοιχούν σε 6 υποτροφίες, διάρκειας 5 μηνών η κάθε μία, για συμμετοχή στα τμήματα του Εικαστικού Σχολείου. Επίσης, δόθηκε έπαινος σε κάθε σχολείο που συμμετείχε στο διαγωνισμό. 

Η δε έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη: Σάββατο από 10.00 έως 16.00, Δευτέρα από 09.00 έως 15.00,  Τρίτη  από 13.00 έως 21.00.