Κινητοποίηση εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων

Κινητοποίηση εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μεσσηνίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, στην Καλαμάτα. Η κινητοποίηση ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το Σωματείο αντέδρασε δυναμικά, καθώς «κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση το Δ.Σ., μεταξύ άλλων, είχε θέμα πρόσληψης ενός μηχανικού ΠΕ, και ενός μηχανικού ΤΕ με σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Επρόκειτο για προαποφασισμένες προσλήψεις συγκεκριμένων,  με απευθείας ανάθεση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, οι προσλήψεις είναι απαραίτητες, όχι μόνο αυτές οι ειδικότητες, αλλά και πολλές περισσότερες που προβλέπονται στο νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας και που σήμερα παραμένουν κενές».

Κάλεσε, δε, το δήμαρχο να αποσύρει το θέμα και έπειτα από έντονο διάλογο, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας διέκοψε τη συνεδρίαση για το αμέσως επόμενο διάστημα, δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση με προοπτική την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Από την πλευρά του, το Σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση στο επόμενο Δ.Σ.