Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής για την Κηπούπολη

Κυρώθηκε η πράξη  εφαρμογής για την Κηπούπολη

Η πράξη εφαρμογής της πoλεοδομικής μελέτης στην περιοχή της Κηπούπολης κυρώθηκε προχθές, με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Με την κύρωση της εν λόγω πράξης εφαρμογής τελειώνει ουσιαστικά η πολύχρονη περιπέτεια για την πολεοδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Απομένει πλέον το στάδιο των ενστάσεων, οι οποίες μπορούν να υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ανάρτηση της απόφασης του περιφερειάρχη στη “Διαύγεια”.

Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι όσον αφορά στην Τοπική Κοινότητα Βέργας αναμένεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, καθώς ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη στο αρμόδιο υπουργείο.

Η ανασυνταχθείσα πράξη εφαρμογής 3/2017 της πολεοδομικής μελέτης είχε αποσταλεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου στην Περιφέρεια και περιλάμβανε όλες τις τροποποιήσεις κατόπιν αναρτήσεων, ενστάσεων κ.λπ.

Σε δήλωσή του δε, ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη, που έρχεται σε συνέχεια προσπαθειών ετών, αλλά και διαδικασιών που δρομολογήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο.