Κ. Νικολάκου:«Καταρρέει το μεγάλο ψέμα και η προπαγάνδα του κ. Νίκα»

Κ. Νικολάκου:«Καταρρέει το μεγάλο ψέμα  και η προπαγάνδα του κ. Νίκα»

Τα έργα που παραδώσαμε στην Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα αποκαλύπτουν την αλήθεια, σχετικά με τη μεγάλη και επίπονη προσπάθεια που καταβάλαμε για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των έργων υποδομών στην Πελοπόννησο.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που 10 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ευθύνης της Διοίκησης της Πελοποννήσου από τον κ. Νίκα, δημοπρατούνται ακόμα έργα για τα οποία επιλύσαμε σοβαρά τεχνικά και διοικητικά προβλήματα που εκκρεμούσαν πολλά χρόνια, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας παράλληλα πόρους από το ΠΔΕ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή της Τριφυλίας, που για την παράταξή μας αποτελούσε και αποτελεί τη σταθερή δύναμη της οικονομίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 22/6/2020, σε δύο από τα πιο σημαντικά έργα της Τριφυλίας, ορίστηκαν προσωρινός και οριστικός ανάδοχος.

Συγκεκριμένα:

•Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθούπολης, έργο προϋπολογισμού 5.322.580,64 ευρώ. Μετά τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας που δέχτηκε η παράταξή μας, οι… Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Η Μαραθούπολη θα αποκτήσει πλέον αλιευτικό καταφύγιο έτσι όπως αξίζει στην ξεχωριστή αυτή περιοχή της Τριφυλίας. Με σωστό προγραμματισμό, οργάνωση και ειδική γνώση για την επίλυση όλων των προβλημάτων, διοικητικών και τεχνικών, φτάσαμε στο τέλος της επίμονης και επίπονης προσπάθειάς μας.

•Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων, έργο προϋπολογισμού 306.451,61 ευρώ. Οι εργασίες για την αναδιαρρύθμιση-αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας ξεκινούν. Στην Οικονομική Επιτροπή οριστικοποιήθηκε ο ανάδοχος, ώστε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της σημαντικής για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής πόλης των Γαργαλιάνων είναι πλέον γεγονός.

Η μεγάλη προσπάθειά μας για την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε. Στη Μεσσηνία, μετά τα σημαντικά έργα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας σε Μεσσήνη, Πύλο, Άγιο Νικόλαο, Μεθώνη και Ιατρείο στο Βλαχόπουλο, παραδίδουμε στους πολίτες μια ακόμη δομή Υγείας, που ευχόμαστε και ελπίζουμε η κεντρική κυβέρνηση να μεριμνήσει για τη στελέχωση και την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

•Λειτουργία Αντλιοστασίων και Έργων ΓΟΕΒ Παμίσου, έργο προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και οι αγρότες της περιοχής που αρδεύονται από το Αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ Παμίσου, είναι η επί σειρά ετών καθυστερήσεις στις πληρωμές των λογαριασμών της ΔΕΗ, για οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί από ομάδα παραγωγών.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με δεδομένο ότι η ΔΕΗ προχωρά σε διακοπή ρεύματος και οι παραγωγοί δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη εξασφάλισε καταθέτοντας σχετικά τεχνικά δελτία 900.000 ευρώ από το ΠΔΕ (αποδοχή χρηματοδοτήσεων 282/27.07.2018, 250.000 ευρώ και 316/26.06.2019, 650.000 ευρώ).

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση πίστωσης συνολικού ποσού 479.269,02 ευρώ για την αποπληρωμή στην ΔΕΗ Α.Ε. καθυστερημένων οφειλών, με στόχο άμεσα να προβεί στην επανασύνδεση του ρεύματος, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το Αντλιοστάσιο και οι παραγωγοί μας να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Όπως δήλωσα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα, ζητάμε άμεσα να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση της Περιφερειακής Αρχής με τη ΔΕΗ για τη ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, με δεδομένο μάλιστα ότι η ΔΕΗ Α.Ε. οφείλει εκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το λιγνιτόσημο.

Οφείλουμε όλοι να μεριμνήσουμε για τη στελέχωση του Οργανισμού με κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να συμβάλουμε στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του. Η δύσκολη και σκληρή προσπάθειά μας απέναντι σε μεθοδευμένες αντιξοότητες για την εξυγίανση του ΓΟΕΒ Παμίσου, έχει πλέον ορατά αποτελέσματα.

Της Κωνσταντίνα Νικολάκου

Περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου