Μέτρα για την καλύτερη αξιοποίηση του Αρχαιολογικού Χώρου Μεσσήνης ζητά ο Αλέξης Χαρίτσης

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με τη συνυπογραφή του τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου, που αφορά στα μέτρα περαιτέρω αξιοποίησης του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι για να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργικότητα του αρχαιολογικού χώρου και να αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις από μεριάς ΥΠΠΟ, όπως το διαχρονικό αίτημα για τη δημιουργία μουσείου για την ανάδειξη των εκθεμάτων, πωλητήριου αναμνηστικών-αντιγράφων ευρημάτων και κυλικείου, καθώς και η εξασφάλιση της συνέχισης των ερευνών και της αποκατάστασης των μνημείων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι εξίσου απαραίτητες είναι και οι βελτιώσεις στο προβληματικό οδικό δίκτυο και στη σήμανση, για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

Καταλήγοντας οι βουλευτές ερωτούν την υπουργό Πολιτισμού:

-Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να εξασφαλιστεί η συνέχεια των ανασκαφών και η αποκατάσταση των μνημείων

-Υπάρχει η πολιτική βούληση για τη δημιουργία νέου μουσείου ώστε να αξιοποιηθούν τα εκθέματα και τα ευρήματα των ανασκαφών

-Ποιες είναι οι τελικές ημερομηνίες παράδοσης των έργων υποδομής που συντελούνται και αφορούν στο σκέπαστρο προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των επισκεπτών.