Νέα Δημοκρατία και… Παλιά – Παλαιοκομματική


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/6 άκουσα με προσοχή τις εισηγήσεις του γ.γ. του υπουργείου κ. Καρνέζη, ο οποίος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία του.

Ο κ. Καρνέζης μίλησε επί της ουσίας για κοστολόγηση με ABC Benchmarking στα έργα υποδομών, για τις νέες cost effective ευρωπαϊκές ρήτρες ελέγχου της χρηματοδότησης και όρισε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των επιδοτήσεων για τη χώρα μας. Ομολογώ ότι τέτοιου είδους εισηγήσεις έχουμε συνηθίσει να τις ακούμε σε συμβούλια εταιρειών και ομίλων του ιδιωτικού τομέα και είναι κάτι που προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα.

Ακούστηκαν, επίσης, οι κοινές τεκμηριωμένες τεχνικές προτάσεις του κυρίου Τζαμουράνη και του κυρίου Κοσμόπουλου.

Να τονίσω ότι οι προτάσεις αυτές είναι εισηγήσεις έμπειρων διπλωματούχων πολιτικών μηχανικών για τεχνικά ζητήματα της επαγγελματικής τους ιδιότητας. Διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Υποδομών, εισηγούνται μέσω της σχετικής έκθεσης των υπουργείων στα οποία προΐστανται την άνω χάραξη του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Η κυρία Κουζή, ο κύριος Κοσμόπουλος και ο κύριος Τζαμουράνης επισήμαναν κομβικά τεχνικά σημεία τα οποία χρήζουν προσοχής και βελτίωσης στην εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, προσυπογράφοντας την άρτια υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Οι καταγεγραμμένες προτεινόμενες βελτιώσεις τους, λόγω επιστημονικού υποβάθρου και λόγω πολιτικά αδέσμευτης παρουσίας, είναι σε θέση να στηρίζουν και να βελτιώνουν την κάθε εισήγηση η οποία έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υπέρ των συμφερόντων της πόλης μας.

Τονίζω ότι η κυρία Κουζή, ο κύριος Τζαμουράνης και ο κύριος Κοσμόπουλος βελτίωσαν την εισήγηση του υπουργείου και γνωμοδότησαν πάνω σε αυτήν για την άνω χάραξη, καθώς δεν υφίσταται σήμερα άλλη θεσμική συζήτηση για μελέτη με άλλη χάραξη! Το υπουργείο μάς κάλεσε να γνωμοδοτήσουμε πάνω σε μια συγκεκριμένη μελέτη, και όχι σχετικά με το ποια χάραξη επιθυμεί ο καθένας μας να υλοποιηθεί. Διερωτώμαι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται το ρόλο της η παράταξη του κ. Βασιλόπουλου η οποία ψήφισε ΚΑΤΑ (δε γνωμοδότησε θετικά) στην εισήγηση της επίσημης Νέας Δημοκρατίας; Δεν έχει καταλάβει ότι ο ρόλος της δεν είναι να υποκαθιστά το υπουργείο Περιβάλλοντος ή το Υπουργείο Υποδομών! Η εισήγηση για άλλη χάραξη την οποία εισηγείται η παράταξη του δημάρχου και κάποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι αντίθετη από την εισήγηση του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας!

Δηλαδή, υπάρχει μια «Μερική» Νέα Δημοκρατία Μεσσηνίας και μια άλλη «Γενική» Νέα Δημοκρατία; Ποιος, τελικά, παρακωλύει τα σχέδια της κυβέρνησης; Η απλή αναλογική ή η απλοϊκή πρακτική κατά του νυν πρωθυπουργού αυτής της χώρας;

Αυτή είναι η απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ευθύνεται η απλή αναλογική για την κατάντια αυτής της χώρας. Ενημερωτικά η παράταξη του δημάρχου κ. Βασιλόπουλου ψήφισε ΚΑΤΑ στην εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου, δηλαδή ΚΑΤΑ της Νέας Δημοκρατίας και οι αντιπολιτεύσεις ψήφισαν ΥΠΕΡ της πρότασης του υπουργείου! Η παράταξη του δημάρχου έχασε κατά κράτος πολιτικά και ουσιαστικά, γιατί η πρότασή της καταψηφίστηκε και η εισήγηση της Νέας Δημοκρατίας τελικά στηρίχθηκε από τις αντιπολιτεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου! Για να ξέρουν οι πολίτες ποιοι είναι ΚΑΤΑ και ποιοι είναι ΥΠΕΡ αυτής της χώρας.

Παναγιώτης Θ. Χειλάς

Δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας