Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει με πράξεις τον κλασικό αθλητισμό

Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει με πράξεις τον κλασικό αθλητισμό

Τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Παναγιώτης Στασινόπουλος, το μέλος του ΜΓΣ και του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Πουλόπουλος και ο προπονητής του Συλλόγου και πρώην αθλητής Λούης Τσάτουμας.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό, θέματα υποδομών καθώς και το μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας, τα «Παπαφλέσσεια».

Σημειώνεται ότι το μίτινγκ των «Παπαφλεσσείων» προγραμματίζεται για τις 29 Ιουλίου 2020 και σύμφωνα με τα περιοριστικά πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ, διατηρώντας τα αγωνίσματά του και αναμένοντας σημαντικές παρουσίες αθλητών του στίβου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΜΓΣ, τα «Παπαφλέσσεια» είναι ίσως η μοναδική διοργάνωση που θα διεξαχθεί φέτος, πριν τους Πανελλήνιους αγώνες και μεταξύ των ελαχίστων Διεθνώς.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, ανέφερε: « Η Καλαμάτα είναι μια πόλη φιλόξενη, με μόλις δύο ώρες απόσταση από το μεγάλο αστικό κέντρο, την Αθήνα, διαθέτει αεροδρόμιο που συνδέει την πόλη με πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, διαθέτει σύγχρονο νοσοκομείο και έχει όλες τις ιατρικές δομές μέσα στην πόλη. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα, να καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να αναπτύξουμε ως Δημοτική Αρχή και το μαζικό και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Διαθέτουμε  όλες τις προϋποθέσεις, έχουμε αθλητικούς χώρους οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν αναβαθμιστεί αρκετά και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να κάνουμε την πόλη μας προπονητικό κέντρο. Σε αυτό το πλαίσιο δεχτήκαμε πρόταση από το διοικητικό μέλος του ΣΕΓΑΣ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μεσσηνιακού ΓΣ Δημήτρη Πουλόπουλο, ώστε και φέτος να πραγματοποιηθούν τα «Παπαφλέσσεια» στην πόλη μας. Επίσης συμφωνήσαμε να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ ώστε η Καλαμάτα να ξαναγίνει διεθνές προπονητικό κέντρο, με αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. Προετοιμαζόμαστε για τα «Παπαφλέσσεια», λοιπόν, που έχουν μεγάλη ιστορία. Φιλοδοξούμε να ξαναβρούν την αίγλη του παρελθόντος μετά τη δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση και γι’ αυτό θα τα στηρίξουμε. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό αφενός και αφετέρου μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να προβάλουμε και την πόλη μας».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΜΓΣ στάθηκαν στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, για τη στήριξη στο μίτινγκ των «Παπαφλεσσείων», αλλά και γενικότερα στον κλασικό αθλητισμό.

Χαρακτηριστικά, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Δ. Πουλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΕΓΑΣ βρήκε στήριγμα τη Δημοτική Αρχή. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο ως κλασικός αθλητισμός. Παινευόμαστε και είμαστε υπερήφανοι για τη Δημοτική Αρχή».

Ο πρόεδρος του ΜΓΣ Π. Στασινόπουλος τόνισε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες, με τη βοήθεια του Δημάρχου ο Μεσσηνιακός καλείται να διοργανώσει ένα ακόμα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, τα «Παπαφλέσσεια». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Λ. Τσάτουμα, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, αναφέροντας πως χωρίς αυτόν δεν θα γίνονταν οι αγώνες, τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι ο αθλητικός τουρισμός αλλά και να αποκτήσει το μίτινγκ την παλιά του αίγλη.