Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος στο Μανιατάκειον Ίδρυμα για προώθηση Μεσογειακής Διατροφής

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος στο Μανιατάκειον Ίδρυμα  για προώθηση Μεσογειακής Διατροφής

Συνάντηση εργασίας για τη Μεσογειακή Διατροφή είχε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, με τον πρόεδρο του Μανιατάκειου Ιδρύματος, Δημήτριο Μανιατάκη.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε διεξοδικά το νέο σχέδιο δράσεων για το τρέχον έτος, προσαρμοσμένο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του Covid-19.

Ειδικότερα, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα και το Μαρόκο (συντονίστρια χώρα για το 2020 του Δικτύου των χωρών και των Εμβληματικών Κοινοτήτων που υποστήριξαν την εγγραφή της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO), αναλαμβάνει πρωτοβουλία διοργάνωσης τηλεδιάσκεψης, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Διακυβερνητική Συνάντηση για τη Μεσογειακή Διατροφή, που θα εστιαστεί στην καμπάνια προώθησής της ως το καλύτερο διατροφικό μοντέλο που θωρακίζει τον οργανισμό έναντι του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στις δράσεις διαφύλαξης και προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής σε τοπικό επίπεδο, οι δύο φορείς πρόκειται να προχωρήσουν σε δραστηριότητες που αφορούν στη βιωματική εκπαίδευση τόσο των μαθητών όσο και των πολιτών, μέσα από την οποία θα ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και θα μυηθούν στις σημαντικές έννοιες της συνεργασίας και του εθελοντισμού. Παράλληλα, οι δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα θα αφορούν και στους επαγγελματίες στον τομέα του Τουρισμού, οι οποίοι θα εντρυφήσουν στην αρχέγονη έννοια της Ελληνικής Φιλοξενίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες των δύο φορέων συμπεριλαμβάνουν δράσεις προώθησης της Μεσογειακής Διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος από την πορεία της συνάντησης, δήλωσε: «Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, ως συνοδοιπόρος όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθεια του Δήμου για τη διεθνή προβολή της Μεσογειακής Διατροφής και εκτενέστερα της Κορώνης, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα, ώστε με μεθοδικότητα και πρωτοτυπία να αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η ιστορία και η κουλτούρα του τόπου μας.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον κ. Μανιατάκη και τους συνεργάτες του για την ακατάπαυστη υποστήριξή τους, η οποία στο βάθος του χρόνου έχει καθορίσει το ρυθμό και τον τρόπο με τον οποίο σε παγκόσμιο επίπεδο “ανατέλλει” ο πλούτος της Μεσογειακής μας Διατροφής».

Με τη σειρά του ο κ. Μανιατάκης ευχαρίστησε το δήμαρχο για τη συνεργασία και δήλωσε: «Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, έχοντας ως όραμα η Μεσογειακή Διατροφή να αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό εργαλείο που εκφράζει έναν ιδιαίτερο, μοναδικό τρόπο ζωής, αλλά και αξιοποιεί μέρος του ελληνικού ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού πλούτου που τη διαμορφώνει, παρεμβαίνει παραγωγικά, συμβάλλοντας στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν για την κοινωνία από τη σταθερή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή».