Παναγιώτης Νίκας: Εξαιρετικές οι εξελίξεις για την Καλαμάτα και το φυσικό αέριο


«Πλήρη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μετά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕ∆Α (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου), οι οποίες δρομολογούνται μετά την απολύτως διευκρινιστική απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών, τόσο από την Περιφέρεια όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι “ο νέος περιφερειάρχης έχει προβλέψει 20.000.000 ευρώ για αυτό το έργο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαθέσιμη η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ μέχρι το Σεπτέμβριο”, ξεκαθαρίζει με απόλυτο τρόπο ότι η ΔΕΔΑ “έχει κάνει ήδη τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να εξασφαλίσει την προετοιμασία του έργου.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τον ΔΕΣΦΑ δρομολογούνται τα απαιτούμενα έργα από το Διαχειριστή του Συστήματος Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο […] για την τροφοδότηση της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους και του Ναυπλίου”.

Ο Γ. Θωμάς παραθέτοντας και σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΑ προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι πλέον “έχει τώρα συμπεριληφθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση της Σπάρτης και της Καλαμάτας, έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτές οι υποδομές και να επεκταθεί το Δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου. Όλα τα παραπάνω αφορούν σε ενέργειες οι οποίες έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες με μεθοδική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων μερών”.

“Ικανοποιήθηκαν ο θέσεις της Περιφέρειας”

“Οι θέσεις της Περιφέρειας ικανοποιήθηκαν πλήρως και, ως εκ τούτου, αισθάνομαι κι εγώ πλήρως ικανοποιημένος. Χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι απολύτως ικανοποιημένος από την απάντηση του υφυπουργού και από τις εξελίξεις που δρομολογεί”, σχολίασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας.

Όπως γνωστοποίησε δε, τις προσεχείς ημέρες θα επισκεφθεί τη ΔΕΔΑ, στην Αθήνα, προκειμένου “να ξεκαθαρίσουμε τις βεβαιότητες στις οποίες αναφερόμουν όλο αυτό το διάστημα, όπως το χρονοδιάγραμμα και τα τιμολόγια”.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε, παράλληλα, ευχαριστίες προς “όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας, η οποία ως στόχο είχε -και πάντα θα έχει- την ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας, μέσα από την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που φέρει το φυσικό αέριο”.