Παρέμβαση Μάκαρη: Ο δημόσιος χώρος στη μετά-κορωνοϊό εποχή


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Καλαμάτας ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τις πεζοδρομήσεις, αλλά και στο θέμα της επιπλέον ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ειδικότερα, σημείωσε: “Είναι  θετικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας υπαναχωρεί και εξετάζει θετικά την πρότασή μας για δοκιμαστική πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου, αλλά και την πρόταση πεζοδρόμησης άλλων πολυσύχναστων οδών (π.χ. στο Ιστορικό Κέντρο). Θεωρούμε σκόπιμο  το συγκεκριμένο θέμα  να συζητηθεί σε διαπαραταξιακό επίπεδο πριν έλθει για ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Είναι σημαντικό μείζονες παρεμβάσεις που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου να συζητούνται με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Έχουν περάσει ήδη 12 μέρες από τη στιγμή που κατατέθηκε η τροπολογία “Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος” και ακόμα οι καταστηματάρχες δεν έχουν λάβει στο σύνολό τους επαρκή ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας για τα όρια ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Καλείται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να δώσει σαφείς οδηγίες προς όλους τους καταστηματάρχες για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με την τροπολογία, με σεβασμό πάντα στο δημόσιο χώρο».

Α.Π.