Παρουσιάζεται σήμερα διαδικτυακά το πρόγραμμά του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Μετά την πρωτόγνωρη δοκιμασία των τελευταίων μηνών, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δίνει και φέτος το «παρών», στην πιο δύσκολη ιστορικά συγκυρία των 26 χρόνων λειτουργίας του.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα διεξαχθεί φέτος 21-30 Αυγούστου σε ανοικτούς χώρους της πόλης, με μεγάλα διεθνή και ελληνικά ονόματα του σύγχρονου χορού.

Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του φετινού 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο δήμαρχος Καλαμάτας,  Θανάσης Βασιλόπουλος, θα απευθύνουν χαιρετισμό.

Όπως έχει ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της «Φάρις» η κα Καπετανέα, το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει 23 παραστάσεις από 21 ομάδες, εκ των οποίων οι εννιά είναι ελληνικές, ενώ οι επτά έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αρχικά το πρόγραμμα ήταν μεγαλύτερο, όμως έγιναν περικοπές λόγω του νέου κορωνοϊού.  Αναμένονται, λοιπόν, στην Καλαμάτα χορευτικές ομάδες από την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Τσεχία και την Κύπρο.

Α.Π.