Προεργασία για το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας


Στην Καλαμάτα βρέθηκαν προχθές τεχνικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και Δήμου για την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας Καλαμάτας. Το δε Ε.ΣΥ.Κ. αναμένεται να στεγαστεί σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου.

Υπενθυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος είχε αναφέρει ότι σκοπός του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου θα είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο υπηρεσιών.

Επιπλέον, θα συντονίζει κοινές δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ανωτέρω κέντρο θα στελεχώνεται από αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και το απαραίτητο αστυνομικό προσωπικό, καθώς και από προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας με το αντίστοιχο προσωπικό.

Μέσω του Ε.ΣΥ.Κ. προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως: Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου. Πολιτική Προστασία. Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων. Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς. Εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει και σε συνέχεια επικοινωνίας με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Ε.ΣΥ.Κ. προγραμματίζεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει έως τις αρχές Ιουλίου.