Προχωρά με «γοργά» βήματα η μελέτη Βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου

Προχωρά με «γοργά» βήματα η μελέτη Βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου

Με τις εξελίξεις στο Βιολογικό Καθαρισμό Πεταλιδίου ξεκίνησε την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, χθες το μεσημέρι.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του έργου «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου». Επίσης, έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμη η οριστική μελέτη εφαρμογής, καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Έτσι ο Δήμος, παράλληλα με την ΜΠΕ που είναι προς έγκριση, αναζητά χρηματοδοτικά εργαλεία για να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Πάνω σ’ αυτό ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι έχει κατατεθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μελέτη τεκμηρίωσης για να αναγνωριστεί το Πεταλίδι, κατ’ εξαίρεση, ως περιοχή γ’ προτεραιότητας. Εξήγησε πως η «κατ’ εξαίρεση» αφορά στο γεγονός ότι το Πεταλίδι δεν καλύπτει πληθυσμιακά την κοινοτική οδηγία για επεξεργασία αστικών λυμάτων. Πρόσθεσε δε, ότι αν αυτό επιτευχθεί, τότε θα δοθεί άμεσα λύση και στη χρηματοδότηση του έργου από κοινοτικούς πόρους.

Κλείνοντας το όλο θέμα ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι αυτό το σπουδαίο έργο βρίσκεται ένα βήμα πριν από την υλοποίησή του και πρόκειται να αναβαθμίσει περιβαλλοντικά, όχι μόνο το Πεταλίδι και το Δήμο Μεσσήνης, αλλά ολόκληρο το Μεσσηνιακό κόλπο και τις ακτές που περικλείει.

Του Κώστα Γαζούλη