Συνάντηση Βασιλόπουλου – Μπακογιάννη και συμφωνητικό αμοιβαίας συνεργασίας


Αναβαθμίζεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Δήμου Καλαμάτας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε προχθές συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών.

Κατά τη συνάντησή τους επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της αυτοδιοίκησης και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πόλεων.

Ο κ. Μπακογιάννης διαβεβαίωσε τον κ. Βασιλόπουλο ότι υπάρχει πρόθεση συστήματα που αναπτύσσονται από το Δήμο Αθηναίων να παραχωρούνται προς χρήση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών της Καλαμάτας.

Επίσης, υπεγράφη συμφωνητικό αμοιβαίας συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΑΕΜ, στελέχη της οποίας αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο των στελεχών του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου, έχει αναπτύξει, λειτουργεί και έχει παραχωρήσει δικαιώματα χρήσης στο Δήμο Καλαμάτας για πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.