Σύσκεψη για το μάστερ πλαν της Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για το μάστερ πλαν  της Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Κίνητρα για εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Σύσκεψη για το μάστερ πλαν που εκπονεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την περιοχή της Μεγαλόπολης, όσον αφορά στη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος στελέχη της επιστημονικής επιτροπής που συντάσσει το τοπικό μάστερ πλαν, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων, από τους οποίους κατατέθηκαν προτάσεις όσον αφορά στα έργα τα οποία πρέπει να προωθηθούν και να υλοποιηθούν.

Αναφορά από τον πρωθυπουργό

Σημειώνεται ότι ειδική αναφορά στη Μεγαλόπολη, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την περασμένη Παρασκευή κατά την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, την οποία ακολούθησε η υπογραφή της “Πράσινης Συμφωνίας”.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης θεσπίζονται κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας, όπου θα εξελίσσεται σταδιακά η απολιγνιτοποίηση, με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών”.

Όπως ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης ειδικότερα, “μονάδες που θα εγκατασταθούν στους τόπους αυτούς θα έχουν μικρότερο φορολογικό συντελεστή κατά 5% και για 5 κερδοφόρες χρήσεις, μειωμένες εργοδοτικές εισφορές για κάθε νέα θέση εργασίας την οποία ιδρύουν, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης παγίων και οι δαπάνες γι’ αυτά θα αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους, προσαυξημένες μάλιστα κατά 15%”.