Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Special Olympics Hellas – Θα διεξαχθούν δράσεις του οργανισμού στην Καλαμάτα


Το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφτηκε χθες ο πρόεδρος του οργανισμού «Special Olympics Hellas», πρέσβης ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, συνοδευόμενος από υπεύθυνους τομέων του οργανισμού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης προγραμμάτων για την επόμενη τριετία.
Σημειώνεται ότι στο σχεδιασμό εντάσσεται η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Καλαμάτα, με προγραμματισμό για διεξαγωγή αγώνων το 2021.
Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας καλωσορίζω την οικογένεια των Special Olympics Hellas. Είναι αυτονόητη η στήριξή μας σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν άτομα με νοητική αναπηρία. Ως Δήμος έχουμε αποδείξει ότι καταβάλλουμε προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο σύνολο της κοινότητας. Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την πρόταση των Special Olympics, που περιλαμβάνει την Καλαμάτα στις πόλεις – στόχους, όπου θα αναπτυχθεί ένα τριετές περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, συζητώντας με την οικογένεια των Special Olympics και σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων ειδικής αγωγής, προπονητές κι όλες τις αρμόδιες αρχές, ελπίζουμε στην επιτυχή υλοποίηση ενός τοπικού προγράμματος των Special Olympics στην Καλαμάτα. Να σημειώσω συμπληρωματικά, ότι πέρυσι τα παιδιά μας, αθλητές των Special Olympics του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις σε αγώνες που συμμετείχαν».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε η φιλοσοφία και παρουσιάστηκαν τα προγράμματα των Special Olympics Hellas από τον πρόεδρο Διονύσιο Κοδέλλα και στελέχη του οργανισμού.
Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συνάντηση Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο Special Olympics Hellas

Συνάντηση είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, με τον πρόεδρο του Oργανισμού Special Olympics Hellas, Διονύσιο Κοδέλλα και τους συνεργάτες τους, στην οποία παρευρέθη και ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Σαραβελάκης.

Ο κ. Αναστασόπουλος, αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την εκτενή ενημέρωση από τον πρόεδρο, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν άτομα που χρήζουν υποστήριξης, αγκαλιάζει την προσπάθεια του οργανισμού και υποστηρίζει τις δράσεις του.

Τέλος, ευχήθηκε να βρεθεί ικανό πεδίο συνεργασίας με τον οργανισμό σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων.