Τριφυλία: Δωρεάν επιμόρφωση στις “έξυπνες” τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής

Τριφυλία: Δωρεάν επιμόρφωση στις “έξυπνες” τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής

Μέσω δωρεάς ιδρύματος Νιάρχου

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης στις “έξυπνες” τεχνολογίες γεωργικής παραγωγής υλοποιείται το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου στην περιοχή της Τριφυλίας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά”.

Το πρόγραμμα -που υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- απευθύνεται σε νέους και νέες που ασχολούνται ήδη -ή πρόκειται να ασχοληθούν- με την εφαρμογή συστημάτων και τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας. Η διάρκειά του είναι περίπου 15 ημέρες, όπου μέσα σε 80 ώρες (40 ώρες θεωρία και 40 ώρες πρακτική) θα παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με την εφαρμογή τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας σε καλλιέργειες, ενώ στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Η θεωρία και η πρακτική θα διενεργείται στα Φιλιατρά για τα υδροπονικά συστήματα και στην Κυπαρισσία για τη γεωργία ακριβείας -σε τέσσερα τριήμερα στην κάθε πόλη, από Παρασκευή έως Κυριακή.

Η εκπαίδευση θα γίνει υπό την καθοδήγηση επιστημόνων με επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο, τόσο από πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όσο και από την αγορά. Επικεφαλής της δράσης είναι οι Θωμάς Μπαρτζάνας και Σπύρος Φουντάς, αναπληρωτές καθηγητές του ΓΠΑ, μαζί με τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος (http://generationag.org) και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα “Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά” είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.