Αρκετός κόσμος στην Καλαμάτα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (φωτογραφίες)

Αρκετός κόσμος στην Καλαμάτα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (φωτογραφίες)

Παραδοσιακά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είθισται να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου και των διακοπών. Φέτος, μετά από 2,5 – 3 μήνες “lockdown” σε ξενοδοχεία αλλά και σε καταστήματα εστίασης, εκτός από την έναρξη του καλοκαιριού σηματοδοτεί και ένα “restart” για επαγγελματίες και εργαζομένους ειδικά στους πιο πάνω τομείς που προσπαθούν να επανέλθουν στην προ-κορωνοϊού εποχή. 

Το ξεκίνημα στην περιοχή μας δεν ήταν εύκολο γιατί η προχθεσινή κακοκαιρία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στα καταστήματα της παραλίας. Χάρις όμως τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο οι  επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμάτας η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, έτσι,  σήμερα και οι χιλιάδες επισκέπτες που προτίμησαν την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, απόλαυσαν τις παραλίες, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό. 

Η θάλασσα παραμένει “δροσερή” ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που κολύμπησαν στις ακτές του μεσσηνιακού κόλπου ενώ ακόμα περισσότεροι αυτοί που προτίμησαν παραλιακά μαγαζιά για το μεζέ και το ποτό τους. 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας