ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Παραμένουν στις θέσεις τους 13 εργαζόμενοι με προσωρινή διαταγή

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Παραμένουν στις θέσεις τους 13  εργαζόμενοι με προσωρινή διαταγή

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου Κυπαρισσίας χθες παραμένουν στη θέση τους 13 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας. Οι εν λόγω προσελήφθησαν δυνάμει της υπ’ αριθμ. ΣΟΧ 1/2017 ανακοίνωσης και προσφέρουν υπηρεσίες καλύπτοντας ανάγκες ανταποδοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Την Παρασκευή στήριξε τους εργαζομένους στο δικαστήριο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ενώ δίπλα τους ήταν και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος.

Η δε δικηγόρος των δεκατριών εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Μαρία Πλευριά, τόνισε: «Σήμερα συζητήσαμε προσωρινή διαταγή σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να παραμείνουν οι δεκατρείς εργαζόμενοι στις θέσεις τους, οι οποίοι εργάζονται στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας από το 2017 και μέχρι σήμερα. Επί πρώτης αγωγής έχουμε καταθέσει έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί το Φεβρουάριο του 2021 στο Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας. Είναι μια ιστορική μέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί, μετά τρία χρόνια, κατάφεραν να κερδίσουν ακόμα μια προσωρινή διαταγή και να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς, όπως γνωρίζετε, η ΔΕΥΑ Τριφυλίας έχει μόνο πέντε εργαζομένους, χωρίς εργατοτεχνικό προσωπικό.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι για την Περιφέρεια Τριφυλίας και την πόλη της Κυπαρισσίας ήταν πολύ σημαντική απόφαση αυτού του δικαστηρίου στο να συνεχίσουν να εργάζονται και να παραμείνει η ΔΕΥΑ Τριφυλίας ανοιχτή. Με τη σημερινή απόφαση παραμένουν μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και ανάλογα με την απόφαση αυτή, που θα μας κρατήσει ή όχι, μέχρι την έκδοση αποφάσεως επί του Εφετείου».

Ο δε πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος, είπε: «Γι’ άλλη μια φορά είχαμε μια θετική απόφαση. Παραμένουν οι συμβασιούχοι στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, όπως στην Πύλο, όπως και στην Καλαμάτα. Ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας δικαιώνεται σήμερα και στα δικαστήρια. Βέβαια, δεν έχει λήξει η υπόθεση. Θα πάμε και σε άλλα δικαστήρια, θα πάμε και σε διαδικασίες εφέσεων. Θεωρούμε ότι για τα παιδιά, πλέον, μετά τόσο καιρό, έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις, έχουν δεθεί με την υπηρεσία, ο δήμαρχος το είπε, τους έχουν ανάγκη. Είναι ένας Δήμος που ξεκινάει πάνω από τα Πλατάνια και φτάνει μετά τους Γαργαλιάνους. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος Δήμος. Δεν μπορούν οι Δήμοι να δουλέψουν με πέντε άτομα μόνιμο προσωπικό. Το καταλαβαίνουν και οι δικαστές.

Σήμερα βγήκε προσωρινή διαταγή για παραμονή στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών και επί της ουσίας μέχρι την εκδίκαση της έφεσης στην απόφαση του Πρωτοδικείου. Η έφεση είναι να συζητηθεί το Φλεβάρη και η απόφαση θα βγει έπειτα από καιρό, δηλαδή τουλάχιστον για ενάμιση χρόνο – ως εκτίμηση δική μου απ’ την εμπειρία που έχω – η ΔΕΥΑ είναι εξασφαλισμένη να έχει ένα προσωπικό, να μπορεί τουλάχιστον να κάνει τις βασικές της ανάγκες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου