Δ.Σ. Τριφυλίας: «Κόντρες» για την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας και αναπάντητα ερωτήματα

Δ.Σ. Τριφυλίας: «Κόντρες» για την Άνω Πόλη  Κυπαρισσίας και αναπάντητα ερωτήματα

Ενημέρωση για το έργο Ανάπλασης Άνω Πόλη Κυπαρισσίας ζήτησε από το δήμαρχο Τριφυλίας ο Γιάννης Μερκούρης.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεβεντάκης σημείωσε: «Ο έλεγχος (σ.σ. ο προσυμβατικός έλεγχος) έπρεπε να είχε γίνει επί των ημερών σας. Εγώ ανέλαβα ένα μήνα μετά και το μόνο που έκανα ήταν να υπογράψω τη σύμβαση. Λοιπόν, αν πάρετε τη νομοθεσία, αν ρωτήσετε και τους αρχηγούς παρατάξεων εδώ – και λυπάμαι που λείπουν κάποιοι, εντάξει μπορεί να τους έτυχε κάτι –, θα τους καλούσα εδώ να πάρουν θέση και να τους ρωτήσω χωρίς πολιτικά τερτίπια και ανοιχτά και τίμια, ποιος ευθύνεται που χάθηκε η Άνω Πόλη; […] Ας μιλήσουν οι αρχηγοί των παρατάξεων, των συνδυασμών, που είναι γνώστες των πραγμάτων και να πουν ποιος έπρεπε να τον είχε περάσει (σ.σ. τον προσυμβατικό έλεγχο). Την ευθύνη την έχετε καίρια…

[…] Για την απάνω Πόλη αλλάξαμε μέχρι και υπουργική απόφαση για να το καταφέρω. Πήγατε να μου ρίξετε φορτία τα οποία δε μου πρέπει και δε μου ανήκουν…». Ανταπαντώντας ο κ. Μερκούρης είπε: «Θα ρωτήσουμε τους επικεφαλής των παρατάξεων αν ήταν υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή η προηγούμενη; Το κρίσιμο χρονικό διάστημα, κε δήμαρχε, είναι απ’ τη στιγμή που η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας κατακύρωσε το έργο στην ΟΚΤΑΝΑ, και αυτό έγινε τον Οκτώβριο, εσείς υπογράψατε τη σύμβαση το Νοέμβριο. Αυτό το κρίσιμο διάστημα, λοιπόν, οφείλατε, σύμφωνα με το νόμο και όχι με ό,τι λένε επικεφαλής, να στείλετε το φάκελο για προσυμβατικό έλεγχο. Δεν το κάνατε. Η ευθύνη είναι δική σας αποκλειστικά. Μην προσπαθείτε να επιρρίψετε ευθύνες σε άλλους. Είναι άδικο αυτό που κάνετε».

Ο κ. Λεβεντάκης πρόσθεσε ότι υπάρχει έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία ότι δε χρειάζεται προσυμβατικός, με τον κ. Μερκούρη να τον ρωτά γιατί απευθύνει κατηγορίες προς την προηγούμενη δημοτική Αρχή;.

Η αντιδήμαρχος Χάιδω Παναγιωτοπούλου σημείωσε ότι κάνει κακό η αντιπολίτευση με καταγγελίες από κάθε κακεντρεχή, ενώ «δεν είναι ώρα να επιρρίψουν ευθύνες. Ας αφήσουν να τελειώσει το έργο, του οποίου το χρονοδιάγραμμα ήταν 11 Ιουνίου. Μπορεί να τελειώσει αρχές Ιουλίου». Έπειτα δε από ερωτήσεις του κ. Μερκούρη, είπε ότι δε θα ολοκληρωθεί όλο το έργο, αλλά η υποδομή για να μπουν μετά το καλοκαίρι κυβόλιθοι, ώστε να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα τα μαγαζιά τη σεζόν.

Αίσθηση δε προκάλεσε η αναφορά του κ. Λεβεντάκη ότι «φτάσαμε στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Του Ηλία Γιαννόπουλου