Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα (Φωτογραφίες)

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα (Φωτογραφίες)

Η Κυπαρισσία γιόρτασε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα με επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων τον ιστορικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, ενώ σήμερα το πρωί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία βουλευτών Μεσσηνίας της ΝΔ, του δημάρχου Τριφυλίας, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και Συμβούλων Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Φέτος, δεν καταρτίστηκε επίσημο πρόγραμμα εορτασμού από το δήμο Τριφυλίας και δεν έγινε λιτανεία της Ιερής Εικόνας, όπως άλλες χρονιές. Ωστόσο, η γιορτή ήταν λαμπρή – δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου και των έργων ανάπλασης στην Πάνω Πόλη – καθώς την επόμενη μέρα της Πεντηκοστής, κατά την οποία εορτάζουμε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, τιμάται το μεγαλείο του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος και εορτάζουμε το Πανάγιο Πνεύμα, που είναι μία υπόσταση της Αγίας Τριάδος!

Ευχή όλων στην Κυπαρισσία και την ευρύτερη περιοχή είναι να τελειώσουν επιτέλους, σύντομα, οι εργασίες ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο προκαλώντας πολλά προβλήματα στη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων, όπως και τη διακοπή λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στην περιοχή.

Με δηλώσεις του ευχήθηκαν για την ημέρα προς το λαό, οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης και η Αντιπεριφερειάρχης, Άννα Καλογεροπούλου. Ευλαβικοί προσκυνητές, μεταξύ άλλων που διακρίναμε, ήταν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Στριμπάκος, Αντώνης Βλάχος και Σωτήρης Μπακούρος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτης Τσίγγανος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτης Τσαφαράς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αλευράς, Γιάννης Μερκούρης, Σταματία Αλεξοπούλου και Μαρία Παναγοπούλου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσάλτας και οι σύμβουλοι Σόνια Τουρκολιά και Γιώτα Τζαβέλα-Τσουμάνη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου