Καλαμάτα BC: Άξια η άνοδος-η θέση της στις εθνικές κατηγορίες…

Καλαμάτα BC: Άξια η άνοδος-η θέση της στις εθνικές κατηγορίες…

Αν και στην Καλαμάτα BC κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η ομάδα κατέκτησε πανάξια τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική μπάσκετ των ανδρών, ιδιαίτερα πανηγύρια δεν υπάρχουν, και ο λόγος είναι το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει λόγω του κορωνοϊού σε όλα τα επίπεδα και κυρίως οι αυξημένες ευθύνες που υπάρχουν εν όψει της νέας σαιζόν. Οι «μελανόλευκοι» χτίστηκαν εξ αρχής με νοοτροπία πρωταγωνιστή και στην σύντομη ιστορία τους έχουν κατακτήσει 3 ανόδου με ισάριθμα τρόπαια, ενώ έχουν ξεπεράσει δύο φορές τα όρια του τοπικού πρωταθλήματος. Η παραμονή στην Γ’ κατηγορία είχε χαθεί οριακά και το μεγάλο στοίχημα είναι η εκπλήρωση του …ήρθε για να μείνει, με την σταθεροποίηση στις εθνικές κατηγορίες. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει φέτος με τους Ομίλους, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους χορηγούς, αλλά για μας είναι μονόδρομος οι εθνικές κατηγορίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, Ηλίας Κάτσαρης και συνεχίζει λέγοντας: «σε πρώτη φάση στόχος είναι να παραμείνουμε στη Γ’ Εθνική. Την προσπάθεια αυτή στηρίζουμε μια συγκεκριμένη μικρή ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε το μπάσκετ και με λίγη τύχη και υποστήριξη ακόμη η Καλαμάτα BC θα μπορούσε να έχει θέση και στην Β’ Εθνική. Η πόλη όμως αξίζει να έχει μια ομάδα στις υψηλές κατηγορίες, αλλά για να γίνει μια τέτοια υπέρβαση είναι αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Για την ώρα, εκτός από τις δικές μας εισφορές σε ό,τι χρειάζεται, έχουμε την βοήθεια του κόσμου και των χορηγών μας που διαφημίζονται μέσω της ομάδας, ενώ για πρώτη φορά φέτος και παρά το μεγάλο διάστημα της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού βοήθησε και η ακαδημία. Η ακαδημία μας έφτασε τα 120 εγγεγραμμένα παιδιά, αποκτώντας μεγάλη δυναμική και προοπτικές χάρις στον συντονισμό και τις ενέργειες του Νίκου Κυριακουλάκου που προστέθηκε στη διοικητική ομάδα (σ.σ. σε αυτήν ανήκουν ακόμη οι Βασίλης Κονταργύρης, Γιώργος Γεωργακίλας, Θανάσης Μακαρούνης, Βασίλης Μυλωνάς)», μεταφέρει ο Ηλίας Κάτσαρης.

Μάλιστα, αυτήν την περίοδο για τα παιδιά των τμημάτων υποδομής των «μελανόλευκων» και όχι μόνο για αυτά, άνω των 13 ετών, υπάρχει σε εξέλιξη θερινό καμπ μπάσκετ που διεξάγεται στην Τέντα σε εβδομαδιαία βάση.

Με Νώντα και πρωτοκλασάτους μετεγγραφικούς στόχους
Στην Καλαμάτα BC περιμένουν ότι τη νέα περίοδο θα παίξουν σε έναν μικρό όμιλο με αμιγώς πελοποννησιακό χαρακτήρα, στον οποίο θα συμμετάσχει φυσικά και ο Δίωνας Κυπαρισσίας, που πήρε το δεύτερο εισιτήριο ανόδου από την Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, χάρις στην απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για να αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ο Ηλίας Κάτσαρης δεν κρύβει ότι η ομάδα του έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της, με αρκετά υψηλούς μετεγγραφικούς στόχους, που εάν ευοδωθούν θα σιγουρέψουν τον στόχο της άνετης παραμονής και ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων ίσως βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει την άνοδο, «χαρίζοντας» όμως την πρωτοκαθεδρία γι’ αυτό στις ομάδες της Αχαΐας που έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια επιλογής παικτών. Στο νέο «ταξίδι» της Γ’ Εθνικής «οδηγός» των «μελανόλευκων» από τον πάγκο θα είναι ο Πωλ Νώντας, ενώ αρκετοί παίκτες της περασμένης σαιζόν αναμένεται να παραμείνουν, αφού οι περυσινές κινήσεις είχαν γίνει με μεγαλύτερο της μιας σαιζόν ορίζοντα. Ο Ηλίας Κάτσαρης λέει επ’ αυτού: «Χωρίς αυτό που λέω να υποκρύπτει ίχνος υπεροψίας, φτιάξαμε μια ομάδα με σκοπό να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να έχει συνέχεια. Με έναν καλό προπονητή, δυνατό ρόστερ με τους καλούς Καλαματιανούς παίκτες και συνολικά 6-7 μπασκετμπολίστες με «θητεία» στην Γ’ Εθνική. Η Καλαμάτα BC έχει εμπειρία 5 χρόνων στον πρωταθλητισμό και θεωρούσαμε ότι δεν θα είχαμε πρόβλημα να φτάσουμε στο στόχο του τίτλου και της ανόδου. Ο κορωνοϊός ανέτρεψε τα πράγματα και οι στόχοι μας εκπληρώθηκαν χωρίς ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Ακόμα κι έτσι όμως, θεωρώ ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα και πήραμε δίκαια αυτό που αξίζαμε. Και δεν θα πρέπει να μας αμφισβητούν επειδή το καταφέραμε στην ισοβαθμία και με έναν πόντο διαφορά στα μεταξύ μας παιχνίδια με τον Δίωνα Κυπαρισσίας. Δεν είναι ασύνηθες να κρίνονται πολλά στο μπάσκετ σε πόντους, έχουν χαθεί ακόμη και μεγάλες κατηγορίες έτσι.

Εμείς είχαμε προτείνει ότι αν επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μετά την καραντίνα θα έπρεπε να συνεχιστεί από εκεί που είχε μείνει, δηλαδή από την 18η αγωνιστική, να γίνουν τα πέντε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας και μετά τα πλέι οφ. Εναλλακτικά, αν συμφωνούσαν και οι ομάδες που είχαν μείνει πίσω, θα έπρεπε να διεξαχθούν κανονικά τα μπαράζ και σε καμία περίπτωση ένας μόνος αγώνας, ανάμεσα στους πρωτοπόρους, όπως πρότειναν κάποιοι.

Φυσικά, η πιο σωστή απόφαση ήταν η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πάρει κάποιος την ευθύνη για την συνέχιση των αγώνων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παικτών και όλων των εμπλεκομένων», καταλήγει ο πρόεδρος της Καλαμάτας BC.

X.E.