Μειωμένα και το Μάιο τα τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία

Μειωμένα και το Μάιο  τα τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκαν και τον προηγούμενο μήνα τα τροχαία ατυχήματα στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αυτά, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκαν 25 τροχαία ατυχήματα με 37 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα: τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα με δύο σοβαρά τραυματίες και 20 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 32 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία καταγράφηκαν ένα θανατηφόρο ατύχημα με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του και δύο τροχαία, όπου τραυματίσθηκαν ελαφρά τέσσερα άτομα.

Έλεγχοι

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την έρευνα της Τροχαίας, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Τροχαίας το Μάιο συγκροτήθηκαν σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου 358 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 6.177 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 77 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.430επικίνδυνες παραβάσεις.Ειδικότερα: 1.724 για υπερβολική ταχύτητα. 185 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση. 207 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. 64 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. 66 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. 11 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων. 22 για παραβίαση σηματοδότη. 124 για ΚΤΕΟ. 8 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά. 11 για αντικανονικούς ελιγμούς. 8 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη