Αφιέρωμα στη Γιώτα Αργυροπούλου

Αφιέρωμα στη Γιώτα Αργυροπούλου

Η «Καλλίεργον» δρομολογεί για την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, στη θέση του πατινάζ, ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην ποιήτρια Γιώτα Αργυροπούλου με τίτλο “Για τη Γιώτα…”, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το χαμό της.

Η εκδήλωση αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της δράσης “Ποιητικοί Δρόμοι”, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όλες δε οι συμμετοχές είναι καθαρά φιλικές, όπως και αυτή της διοργανώτριας επιχείρησης, με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Το αφιέρωμα θα έχει ύφος λιτό και παρεΐστικο, όπως ακριβώς θα επεδίωκε και η ίδια η ποιήτρια, όπως ακριβώς ταιριάζει και στη φιλοσοφία της «Καλλίεργον».

Οι διοργανωτές, θέλοντας να δώσουν μια χροιά ακόμη πιο ιδιαίτερη, προτρέπουν εκείνους που θα προσέλθουν να φέρουν μαζί τους κάτι σε λευκό. Κάτι σε λευκό, που να δίνει την αφορμή να μοιραστεί ο καθένας μια σκέψη του που παραπέμπει στην ποιήτρια.

Επισημαίνουν επίσης, ότι θα είναι χρήσιμο εάν ο καθένας φέρει μαζί του κάποιο καθισματάκι, μαξιλαράκι, χαλάκι, αντικουνουπικά  και ό,τι άλλο θεωρήσει ότι θα τον κάνει να βολευτεί, να νιώσει άνετα και χαλαρά, ακόμη και πάνω στο γρασίδι, στο υψωματάκι που βρίσκεται στο νότιο άκρο του πλατώματος.

Θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες που αφορούν στα μέτρα προστασίας για δράσεις εξωτερικών χώρων.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην εκδήλωση της σελίδας Kalliergon στο fb: https://www.facebook.com/events/295734188310034/