ΔΗΠΕΘΕΚ: Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης για τα κτήρια του

ΔΗΠΕΘΕΚ: Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση  έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης για τα κτήρια του

Ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά στο έργο της αξιοποίησης και αναβάθμισης των κτηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, καθώς πολύ σύντομα από την έναρξη της διαδικασίας από τη Δημοτική Αρχή και τη λήψη της σχετικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο εντάχθηκε από το Πράσινο Ταμείο προς χρηματοδότηση.

Για το θέμα αυτό, καθώς και για άλλα έργα και δράσεις του Δήμου, συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία των δύο φορέων.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου με τίτλο «Αξιοποίηση – Αναβάθμιση – Εκσυγχρονισμός Συγκροτήματος Κτηρίων Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας και Περιβάλλοντος Χώρου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 916.000 ευρώ με ΦΠΑ και προβλέπει εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτηριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη.

Επιπρόσθετα, προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντος χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτηριακού συγκροτήματος, και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.

Στόχος των παραπάνω επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του.

Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κ.λπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετή πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου στην πόλη.