Δημοτικό Στάδιο & Ιατροπούλου: Μια πεζοδρόμηση και 4 τουαλέτες δείχνουν ότι ο… βασιλιάς είναι γυμνός

Δημοτικό Στάδιο & Ιατροπούλου: Μια πεζοδρόμηση και 4 τουαλέτες  δείχνουν ότι ο… βασιλιάς είναι γυμνός

Ο κορυφαίος μας ζωγράφος και “ερασιτέχνης” στοχαστής, Γιάννης Τσαρούχης, είχε πει κάποιες ρήσεις που παραμένουν διαχρονικά επίκαιρες. Μία από αυτές είναι ότι “στην Ελλάδα συμβιώνει το κάλλιστο με το χείριστο”.

Το δεύτερο κομμάτι της παραπάνω ρήσης είναι αυτό που… δικαιώθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, κατά τη συζήτηση των θεμάτων για παρατάσεις στα έργα ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και πεζοδρόμησης τμήματος της οδού Ιατροπούλου, από την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι την οδό Νέδοντος.

Για το δεύτερο έργο έχουν γραφεί ήδη αρκετά. Μόνο να σημειώσουμε ότι το Σώμα έδωσε παράταση για δύο μήνες, ενώ ο εργολάβος θέλει μέχρι το τέλος του χρόνου!

Το πρώτο έργο αφορά τέσσερις (4) τουαλέτες (!). Έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019. Το φετινό καλοκαίρι (2020) “μίσιασε”  και ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

Και την επόμενη Τετάρτη το Δημοτικό Στάδιο θα φιλοξενήσει τα “Παπαφλέσσεια”, μια σημαντική αθλητική διοργάνωση, στην οποία θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, στο άλμα επί κοντώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπουλου και η Έλενα Πόλακ, που πριν από λίγες μέρες έκανε 4.70, δείχνοντας ότι ο συναγωνισμός θα έχει ενδιαφέρον.

Η απόγνωση που έδειξε στη δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπάκας για το γελοίο του πράγματος, ήταν ενδεικτική.

Με την παράθεση των δύο έργων εκείνο που θέλουμε να δείξουμε είναι όχι αν υπάρχουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή ή στον ανάδοχο. Περισσότερο μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι έχουμε φτιάξει ένα κράτος που δεν μπορεί να μοιράσει… δύο γαϊδουριών άχυρα. Εγκρίσεις, χρηματοδοτήσεις, επιλογή αναδόχων, όλα ένα μπάχαλο. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν.

Τώρα, τι θα γιορτάσουμε το 2021, είναι άλλο θέμα…

Α.Π.