Εθελοντικοί καθαρισμοί στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Εθελοντικοί καθαρισμοί στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Δύο εθελοντικούς καθαρισμούς πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καθαρή Μάνη το μήνα Ιούνιο σε συνεργασία με κατοίκους των χωριών Άγιος Νικόλαος και Άγιος Νίκων. «Καθαρίσαμε», όπως αναφέρεται, «την παραλία Πανταζή και τους δρόμους πέριξ αυτής, καθώς και τον κεντρικό δρόμο του Άγιου Νίκωνα. Οι κάτοικοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και στο τέλος είδαν έκπληκτοι να γεμίζουν τα αγροτικά αυτοκίνητα με πλήθος σκουπιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ανακυκλώσιμα μπουκάλια, ποτήρια κ.τ.λ., η δε ποσότητά τους δεν ήταν εμφανής όταν περνούσαμε δίπλα τους με το αυτοκίνητό μας.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις είναι ότι το περιβάλλον που ζούμε είναι το μεγάλο σπίτι μας. Οφείλουμε να το προστατεύουμε, να το σεβόμαστε και να μην πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους, στις παραλίες κ.α. Ο ευσυνείδητος πολίτης δεν περιμένει από το κράτος και το Δήμο, αλλά αγαπά και κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη φύση, μέρος της οποίας είμαστε κι εμείς. Παίρνει μαζί του σακούλες και γάντια και μαζεύει τα δικά του αλλά και άλλα σκουπίδια που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Γίνεται έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους των χωριών που συμμετείχαν στις δράσεις, καθώς και τον τοπικό πρόεδρο του Άγιου Νίκωνα, Βασίλειο Γερακάρη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Νίκων Πέτρο Ανδροβιτσανέα και το κέρασμα στο φούρνο “Μανιάτικα Αρτοποιήματα” από τον ιδιοκτήτη κ. Σαξιώνη και τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, Βαγγέλη Ανδροβιτσανέα».