Επίσκεψη του πρέσβη της Παλαιστίνης στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Επίσκεψη του πρέσβη της Παλαιστίνης στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, πραγματοποίησε προχθές ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρέσβης ενημέρωσε το δήμαρχο για το παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και για το έργο της Πρεσβείας στην Ελλάδα, τονίζοντας την πολύχρονη δοκιμασία του Παλαιστινιακού λαού. Επιπλέον, ζήτησε τη συμμετοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος στο αυτοδιοικητικό δίκτυο στήριξης του παλαιστινιακού ζητήματος, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να ασκήσει την επιρροή του για την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, με ανθρώπινα δικαιώματα και διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή.

Με τη σειρά του ο δήμαρχος υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας των δύο λαών και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Συνάμα ενημέρωσε τον πρέσβη για την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, καθώς και για το έργο και τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής, ευχαριστώντας τον για την τιμητική επίσκεψή του στο Δήμο.

Με το πέρας της επίσκεψης αντηλλάγησαν δώρα σε ανάμνηση της συναντήσεως.

Τέλος, ο κ. Τουμπάσι επισκέφθηκε τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Φοινικούντα, όπου και προσκύνησε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας.