Ευκλής: Πεζοπορία από το Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα

Ευκλής: Πεζοπορία από το Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα

Την περασμένη Κυριακή 5 Ιουλίου οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξόρμησαν στην Τριφυλία για να περπατήσουν ένα μονοπάτι από το ορεινό χωριό Σελλά έως τον Άγιο Νικήτα στα 850 μέτρα ύψος, στο όρος Αϊ-Λιάς.

Η απαιτητική κατά 70% ορειβατική σκιερή διαδρομή ήταν ανάμεσα σε πεύκα, αριές και κουμαριές, όπου και οι εξήντα περιηγητές απόλαυσαν το πρόσφατα ανοιγμένο μονοπάτι από τους ντόπιους.

Η πρόεδρος της Κοινότητας Σελλά, Χάιδω Παπαευθυμίου, είχε προσκαλέσει το δραστήριο καλαματιανό σύλλογο να τους ξεναγήσει και να τους δείξει τις ομορφιές της περιοχής.

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά την κα Παπαευθυμίου για την άψογη φιλοξενία, όλους τους ντόπιους που άνοιξαν το μονοπάτι, για να το περπατήσει ο Ευκλής έπειτα από 45 χρόνια, και, τέλος, τον οδηγό Αλέξανδρο Γαραντζιώτη.

Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του «Ευκλή» είναι το ορειβατικό διήμερο 11 και 12 Ιουλίου στην ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, για να απολαύσουν το Φαινόμενο της Πυραμίδας.