Καλούμε την Aegean να επανεξετάσει την απόφαση αποκλεισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

Καλούμε την Aegean να επανεξετάσει την απόφαση αποκλεισμού του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η μεγάλη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη για την προσέλκυση μεγάλων εταιρειών και η συνεργασία και οι συνέργειές της με την Aegean και την ΤΕΜΕΣ, είχαν ως αποτέλεσμα τη θεαματική αύξηση των επισκεπτών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου ευρύτερα.

Η αιφνίδια απόφαση της Aegean να ακυρώσει όλες τις πτήσεις του εξωτερικού για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι τέλος Αυγούστου, προκάλεσε σοκ στους επαγγελματίες του ευρύτερου τουριστικού τομέα και μπορεί να προκαλέσει “αιφνίδιο θάνατο” στον τουρισμό της Πελοποννήσου, αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Επειδή ως προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είμαστε πάντοτε αρωγοί και χρηματοδοτούσαμε οποιαδήποτε προσπάθεια για την ενίσχυση των πτήσεων προκειμένου να συνδράμουμε στην ελάττωση του ρίσκου της Aegean και των άλλων αεροπορικών εταιρειών σε νέα δρομολόγια (μέσα από προγράμματα συνδιαφήμισης), καλούμε την Aegean Airlines να επανεξετάσει την απόφαση για τον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” απ’ όλες τις πτήσεις του εξωτερικού και να παραμείνει η Καλαμάτα ως βάση για τα αεροσκάφη.

Στην πιο δύσκολη και καθοριστική χρονική στιγμή για τον τουρισμό της Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Αρχή του κ. Νίκα, παρότι την είχαμε προειδοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο και είχαμε επιτακτικά ζητήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες επειδή ο κίνδυνος ήταν ορατός, αδράνησε και κώφευσε.

Ο κ. Νίκας, αντί να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνιούν καθημερινά για την επιβίωσή τους και ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού, επιλέγει τις επισκέψεις στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς και περιορίζεται σε εκθέσεις ιδεών χωρίς να έχει καταθέσει μέχρι σήμερα καμία απολύτως ρεαλιστική πρόταση.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 6/7/2020, να θέσει προς συζήτηση ως πρώτο θέμα εκτός Ημερήσιας Διάταξης την απόφαση «βόμβα» της Aegean για τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από τις πτήσεις εξωτερικού.

Της Κωνσταντίνας Νικολάκου
Περιφερειακής συμβούλου Πελοποννήσου

Υ.Γ. Η Aegean έχει κάνει χρήση της νομοθετικής δυνατότητας μέχρι 30/9/2020, αξιοποιώντας χρήματα που κατέβαλαν οι επιβάτες ακόμα και για τις πτήσεις που ακυρώνονται.