Μηνύσεις κατέθεσαν ο δήμαρχος Κυθήρων και ο Β. Καπέλιος

Μηνύσεις κατέθεσαν  ο δήμαρχος Κυθήρων και ο Β. Καπέλιος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017 κατέθεσε ο δήμαρχος των Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Λιότσιος, και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Παράλληλα, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε χθες και ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και νυν αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Βασίλης Καπέλιος, μέσω του δικηγόρου του Στράτου Χριστοφιλόπουλου.

Ο δήμαρχος Κυθήρων σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «στη μηνυτήρια αναφορά τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάγκη ποινικής διερεύνησης όλων όσοι εμπλέκονται στις συγκεκριμένες συνομιλίες και γι’ αυτά που ειπώθηκαν, ότι το 2017 τα εναέρια μέσα στις φωτιές των Κυθήρων και της Μάνης δεν επιχείρησαν όπως θα έπρεπε κατόπιν προσωπικών διενέξεων στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Εμείς αναφέρουμε στη μηνυτήρια αναφορά τα πραγματικά περιστατικά που έχουν συμβεί και είναι πραγματικότητα ότι υπήρξε λανθασμένη διαχείριση των εναέριων μέσων και αυτό το καταθέτουν όλοι οι Κυθήριοι και το έχουμε καταθέσει και εγγράφως», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος,  να κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Β.Β.