Μοναδική εμπειρία η περιήγηση σε Μαγγανιακό και Τρίκορφο

Μοναδική εμπειρία η περιήγηση  σε Μαγγανιακό και Τρίκορφο

Την ευκαιρία να απολαύσουν τη δυνατότητα της βιωματικής εμπειρίας σε δύο χωριά που διαφυλάττουν την κουλτούρα, την πολιτιστική ταυτότητα και τη φιλοξενία, είχαν όσοι βρέθηκαν με τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης» στο Μαγγανιακό και το Τρίκορφο.

Στο Μαγγανιακό, που ήταν και η πρώτη στάση των περιηγητών, ο πρόεδρος, ο πολιτιστικός σύλλογος και οι κάτοικοι φιλοξένησαν, τίμησαν και ενημέρωσαν τους περιηγητές για την ιστορία, τις δράσεις του συλλόγου και τις προοπτικές του χωριού. Με κεράσματα και διάχυτο το αίσθημα φιλοξενίας, τόσο από τον πρόεδρο Γεώργιο Γεωργακόπουλο, τη γραμματέα του συλλόγου Σταυρούλα Τσερπέ, τον ταμία Παναγιώτη Γιαννακόπουλο και το μέλος Κώστα Δημόπουλο, οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στο χωριό που «ανθίζει» η πέτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πολιτιστικός σύλλογος και τα πολύ δραστήρια μέλη του (πρόεδρος συλλόγου είναι ο Κώστας Βασιλόπουλος) έχουν αναδείξει και αναβαθμίσει σε πολλούς τομείς το χωριό, ώστε δίκαια να αξιολογείται ως ιδανικός προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα, τόσο ο πρόεδρος του χωριού όσο και οι κάτοικοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους και είναι ενεργοί σε πρωτοβουλίες, όπως το καρναβάλι του Μαλλιαρού, που έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα.

Στο Τρίκορφο, με ξεναγό τον πρόεδρο Παναγιώτη Αποστολόπουλο, οι περιηγητές θαύμασαν την αρχιτεκτονική και τα αξιοθέατα, ενώ απόλαυσαν κεράσματα από τον πρόεδρο σε καταστήματα εστίασης του ζωντανού χωριού.

Το Τρίκορφο παραμένει ένα χωριό ζωντανό με δραστήριους κατοίκους και ενδείκνυται για περιήγηση από τη μια άκρη στην άλλη.

Απλοί πολίτες – κάτοικοι, αλλά και κάποιοι με έντονη δραστηριότητα στην αυτοδιοίκηση, όπως ο σημερινός πρόεδρος, αλλά και ο Ηλίας Πατσιώτης, που «υπηρέτησε» το χωριό από αυτοδιοικητική θέση για πολλά χρόνια, έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους.

Το συντονισμό της δράσης της αρχιτεκτονικής αυτής διαδρομής είχε ο Γιάννη Λάσκαρης.