Νάντια Γιαννακοπούλου: “Επιτακτική η επανίδρυση Α.Τ. στα Φιλιατρά”

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Επιτακτική η επανίδρυση Α.Τ. στα Φιλιατρά”

«Επιτακτική η επανίδρυση Α.Τ. στην πόλη των Φιλιατρών, για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών» σχολιάζει η βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε ερώτηση προς τον υπουργό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Κύριε υπουργέ, σε καθεστώς τρόμου ζουν καθημερινά οι κάτοικοι των Φιλιατρών, ιδιαίτερα μετά το αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην περιοχή Γιόλακα. Σύμφωνα με το πόρισμα της Αστυνομίας, μια 57χρονη γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη με μαχαιριές σε όλο της το σώμα, από την αδερφή της που ζούσαν μαζί σε ένα αγρόκτημα της περιοχής. Οι Αρχές συνέλαβαν τον 34χρονο πακιστανικής καταγωγής εργάτη, που είχε απολυθεί πρόσφατα από το θερμοκήπιο που διατηρούσαν οι δύο γυναίκες. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός του δράστη στο έγκλημα.

Αποτελεί, πλέον, αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση, έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό της επαρκούς και αποτελεσματικής αστυνόμευσης, κυρίως στην πόλη των Φιλιατρών και την ευρύτερη περιοχή της, το οποίο έχει προκύψει μετά την κατάργηση του υπάρχοντος αστυνομικού τμήματος.

Επειδή η μόνη λύση είναι η επανίδρυση Α.Τ. στην πόλη των Φιλιατρών, για την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας του αισθήματος των πολιτών, επειδή η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας προϋποθέτουν τακτική αστυνομική παρουσία, ερωτάσθε κ.κ υπουργέ:

-Σκοπεύετε να επανιδρύσετε το Αστυνομικό Τμήμα των Φιλιατρών, ώστε να  επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας στην περιοχή;

-Σε ποιες δραστικές ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε, προκειμένου να πάψουν οι κάτοικοι της περιοχής να βιώνουν τον φόβο και τον πανικό για τις περιουσίες τους, τη σωματική τους ακεραιότητα και, βεβαίως, τη ζωή τους;

-Προτίθεστε να ορίσετε συγκεκριμένο αναγκαίο χρονοδιάγραμμα και δέσμη μέτρων, ώστε να εξαλειφθούν αντίστοιχα περιστατικά εγκληματικότητας στο μέλλον;».