Ξεκινούν οι απολογίες των συλληφθέντων για τις εγκληματικές οργανώσεις

Ξεκινούν οι απολογίες των  συλληφθέντων για τις εγκληματικές οργανώσεις

Στον ανακριτή για να απολογηθούν ξεκινούν να πηγαίνουν από σήμερα οι 10 συλληφθέντες σε Μεσσηνία, Κορινθία και Αττική, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε δύο ανεξάρτητες εγκληματικές οργανώσεις, που στόχο είχαν την καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική και Κορινθία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν τη Δευτέρα δέκα άτομα, κατηγορούμενα ως αρχηγοί και μέλη δύο εγκληματικών οργανώσεων, ενώ προχώρησαν και σε σημαντικές κατασχέσεις ναρκωτικών και όπλων.

Η μία εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια χασίς στον Ταΰγετο, το οποίο μετά αποθήκευε και διακινούσε τόσο σε περιοχές της Καλαμάτας όσο και στην Αθήνα. Σε αυτή, μάλιστα, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν και δύο άτομα που έχουν προφυλακιστεί το Δεκέμβριο για 37 κιλά χασίς και το Μάιο για 202 δενδρύλλια κάνναβης.

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση είχε ως αντικείμενο τη διακίνηση χασίς, κοκαΐνης και ναρκωτικών χαπιών σε Μεσσηνία, Κορινθία και Αττική.

Αύριο θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν από την πρώτη εγκληματική οργάνωση ο 61χρονος επιτηδευματίας που κατηγορείται ως αρχηγός της και ο 55χρονος αυτοκινητιστής. Από τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση αύριο θα απολογηθούν ένας 39χρονος Αλβανός που κατηγορείται ως αρχηγός της, ένας 41χρονος ομοεθνής του και ένας 47χρονος οπωροπώλης από τη Μεσσήνη.

Το Σάββατο θα απολογηθούν όλοι οι υπόλοιποι και συγκεκριμένα, από τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση, ένας 39χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ως αρχηγός, ένας 59χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ως αποθηκάριος των ναρκωτικών, ένας 47χρονος αγρότης από τη Μεσσήνη, ένας 41χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Λουτράκι Κορινθίας και ένας 35χρονος από την Καλαμάτα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά.

Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα ένας 30χρονος που συνελήφθη στα περιθώρια των επιχειρήσεων για τις εγκληματικές οργανώσεις στο Λουτράκι Κορινθίας για ναρκωτικά.

Β.Β.