Οδηγίες προστασίας για επισκέπτες και περιηγητές της Νέδας

Οδηγίες προστασίας για  επισκέπτες και περιηγητές της Νέδας

Οδηγίες προς τους επισκέπτες και τους περιηγητές του φαραγγιού της Νέδας έχει εκδώσει το Δασαρχείο Ολυμπίας, το οποίο και θα προβεί σε ανάρτησή τους σε ειδική ενημερωτική πινακίδα, πριν από την είσοδο στο μονοπάτι προς τους καταρράκτες (δίπλα από το πέτρινο γεφύρι), τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Στο σχετικό συνοδευτικό του έγγραφο το Δασαρχείο Ολυμπίας τονίζει, μεταξύ άλλων: “Με αφορμή σχετική επερώτηση της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή για λήψη μέτρων προστασίας στο Φαράγγι της Νέδας, και ύστερα από αυτοψία που κάναμε στην περιοχή (μέσα Ιουνίου), θεωρήσαμε επιτακτική ανάγκη από την πλευρά της Υπηρεσίας μας την άμεση ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής με την έκδοση σχετικών οδηγιών για την ασφαλέστερη παραμονή τους και την προστασία του οικοσυστήματος της Νέδας (φαράγγι – καταρράκτες), εν όψει του καλοκαιριού.

Παραλλήλως, συντάσσεται σχετική μελέτη από το Δήμο Ζαχάρως για έργα και εργασίες που έχουν σχέση με την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των επισκεπτών. Όσον αφορά στην ένταξη του οικοσυστήματος Νέδας στις προστατευόμενες περιοχές, αυτό θα γίνει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες”.

Τις οδηγίες του Δασαρχείου μπορείτε να τις δείτε εδώ.