Ο Αλέξης Χαρίτσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ : “Τα γύρισαν όλα ανάποδα…”

Αλέξης Χαρίτσης: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης πλήττουν και τη δημόσια υγεία και την οικονομία»

“Μέσα σε ένα χρόνο κυβέρνησης της Ν.Δ. γύρισαν όλα ανάποδα: από την ανάπτυξη στην ύφεση κι από τη μείωση της ανεργίας στην εκ νέου εκτόξευσή της”, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας σκληρή κριτική στη Ν.Δ. που “μέσα σε ένα μόλις χρόνο ‘κατάφερε’ να ισοπεδώσει την οικονομία και την αγορά εργασίας”.

Σε on camera  δήλωσή του  έκανε λόγο για “καταστροφή” όσον αφορά στο ύψος της ανεργίας: “Οι νέες θέσεις εργασίας φτάνουν μόλις και μετά βίας τις 40.000, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι άγγιξαν τις 300.000.  260.000 λιγότεροι εργαζόμενοι δηλαδή”.

Την ίδια στιγμή, για την οικονομία επισήμανε: “Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα εκτιμά ότι η ύφεση θα φτάσει το 9% για το 2020, ενώ χαμηλότερη είναι και η πρόβλεψη για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2021 -πλέον η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί μόλις κατά 6%”.

“Η άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία και την εργασία, παρά την παρακαταθήκη που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική της πολιτικής της. Γιατί για τη Ν.Δ. το μόνο ‘μαξιλάρι’ που υπάρχει είναι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους”, διαμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης