Περικλής Μαντάς: «Όλα τα δικαιώματα χρειάζονται προστασία»

Περικλής Μαντάς: «Όλα τα δικαιώματα χρειάζονται προστασία»

«Δύο μέρες τώρα υπερασπίζεστε, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη σπουδή τα δικαιώματα όλων αυτών των συμπολιτών μας που θέλουν να διαδηλώσουν. Λες και διαφωνεί κάποιος με αυτό. Αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά, για τα δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών σε αυτήν τη χώρα γιατί δε δείχνετε την ίδια σπουδή;»… Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. 

Ο κ. Μαντάς υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των πολιτών, των εργαζόμενων και των επαγγελματιών στην ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα, τόσο οικονομικό όσο και λειτουργίας της δημοκρατίας, όταν τα μαγαζιά εξαναγκάζονται να μένουν κλειστά ή υφίστανται ζημιές και σπασμένες βιτρίνες λόγω των μπαχαλάκηδων και της ανομίας.

Σύμφωνα με το βουλευτή Μεσσηνίας, «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλύπτει ένα σημαντικό νομικό κενό για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, ενώ εξορθολογίζεται ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται και δεν περιορίζεται κανένα απολύτως δημοκρατικό δικαίωμα. Αντίθετα υλοποιείται η επανάσταση του λογικού και του αυτονόητου και, επιτέλους, προστατεύονται όλοι όσοι θέλουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους ή να κάνουν την βόλτα τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν». Τάχθηκε δε στο πλευρό των επαγγελματιών που ζουν με το διαρκή φόβο της φθοράς της περιουσίας τους, λέγοντας ότι πρέπει να μπουν κανόνες που να τους προστατεύουν αποτελεσματικά.