Συνεργασία του «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», με τον Δήμο Μεσσήνης

Συνεργασία του «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», με τον Δήμο Μεσσήνης

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, στο γραφείο του, ο επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής του προγράμματος «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς, ο παραγωγός Γιώργος Κυριάκος, ο σκηνοθέτης Στέλιος Χαραλαμπόπουλος και ο σεναριογράφος Αντώνης Τολάκης, ενώ συμμετέσχε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε πολιτιστικά θέματα Γιώργος Δαβίλλας.
Η συνάντηση αφορούσε στα γυρίσματα της ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας» που θα πραγματοποιηθούν στην παλαιά Μονή Βουλκάνου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του 1821. Για το λόγο αυτό συζητήθηκαν τρόποι εξασφάλισης της προσβασιμότητας του οδικού δικτύου εν όψει των γυρισμάτων, η συνεργασία με τοπικούς φορείς και κατοίκους για τη συμμετοχή τους, ενώ επισημάνθηκε ότι σημαντική θα ήταν και η συγκέντρωση κειμηλίων της εποχής για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ταινίας.
Αρκετά, δε, γυρίσματα θα γίνουν τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη και στην παλαιά Μονή Βουλκάνου όσο και στο Ανδρομονάστηρο και την Ιερά Μονή Σαμαρίνας, ενώ η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει ένα σπουδαίο ιστορικό υλικό για τις επόμενες δεκαετίες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα συνεργαστούν για τη διευκόλυνση της ερευνητικής ομάδας που θα ετοιμάσει αυτή την παραγωγή. Εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει από το προηγούμενο διάστημα συνεργασία με τον κ. Ζαχαριά τόσο για τα γυρίσματα όσο και για παράλληλες δράσεις του Δήμου Μεσσήνης.