“Τα πάντα ρει” για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

“Τα πάντα ρει” για  το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

Συνάντηση του δημάρχου Καλαμάτας με τον Υπουργό Άμυνας

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, είχε προχθές στο Πεντάγωνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο των συναντήσεων η ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και οι σχεδιασμοί που αφορούν στην 120 ΠΕΑ και το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος ζήτησε και έλαβε αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται κυρίως σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του κέντρου εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε δε τον υπουργό ότι «ως Δήμος έχουμε επιλέξει ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Υπενθυμίζουμε ότι ερώτηση για το θέμα κατατέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Ζαφειρόπουλο της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε” με επικεφαλής τη Μαρία Οικονομάκου.

Ο δήμαρχος επανέλαβε -είχε ερωτηθεί σχετικά και σε προηγούμενη συνεδρίαση από τον Βασίλη Τζαμουράνη- ότι επίσημη ενημέρωση στο Δήμο δεν υπάρχει για τις εξελίξεις όσον αφορά στο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων, η δημιουργία του οποίου πήρε και πάλι ώθηση μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ.

Είπε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογα δημοσιεύματα και έγιναν συζητήσεις στο Δημοτικό  Συμβούλιο, όπου αναφέρθηκε ότι μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έχει και θετικές αλλά και αρνητικές συνέπειες για την περιοχή.

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι πρέπει να γίνουν γνωστά όλα τα δεδομένα και πως η Δημοτική Αρχή θα διαμορφώσει την άποψή της μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.