Ακύρωση μέρους εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού

Ακύρωση μέρους εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Καλοκαιριού

Ακυρώθηκαν, με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις», εκτός αυτών που έχει προγραμματιστεί να γίνουν στο αμφιθέατρο του Κάστρου και στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η ακύρωση, δήλωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος, γίνεται στο πλαίσιο του πνεύματος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ακύρωση των πανηγυριών και άλλων ανοιχτών εκδηλώσεων.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας διευκρίνισε ότι στις εκδηλώσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου και στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού μπορεί να υπάρξει έλεγχος, γιατί η είσοδος θα γίνεται είτε με εισιτήριο (στο Κάστρο) είτε με δελτίο εισόδου (στο προαύλιο του Μεγάρου).

Επίσης, σχολίασε ότι “παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων. Τα πράγματα δεν είναι ανησυχητικά, η κατάσταση ελέγχεται από την πολιτεία, όμως εμείς ως Δήμος οφείλουμε να ακολουθούμε πιστά τις κατευθύνσεις που λαμβάνουμε”.

Συγκεκριμένα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών αναβάλλονται οι εκδηλώσεις:

Μικρή Μαντίνεια: Σάββατο 18 Ιουλίου, BLUE ESCAPE BAND  και Σάββατο 25 Ιουλίου, ΠΡΟΒΟΛΗ: Balkan roots/Chris Rabbitt & Anthony Fletcher (83’)

Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας: Τετάρτη 28 Ιουλίου, 21:00 Λιμάνι – Προκυμαία, Κυριακή 19 Ιουλίου, 21:00 Μικρή Μαντίνεια, Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00 Λιμάνι – Μόλος.

Όσον αφορά στο 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ, ακυρώνεται το Μίνι Τουρνουά Βόλεϊ και Μπάσκετ που ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη 22 Ιουλίου στα υπαίθρια γήπεδα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.