Επανήλθε η δυσοσμία από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Επανήλθε η δυσοσμία από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Το καλοκαίρι μπορεί για αρκετούς να είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, αλλά για τους κατοίκους του Ασπροχώματος και της Δυτικής Παραλίας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί… ξυπνάει ο εφιάλτης της δυσοσμίας από το Βιολογικό Καθαρισμό. Έτσι, οι κάτοικοι αντί να ανοίγουν τα παράθυρά τους για να δροσιστούν, επιλέγουν να τα έχουν κλειστά.

Το τελευταίο διάστημα το διαχρονικό πρόβλημα ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να αρχίσουν και οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα από την πλευρά των κατοίκων. Έτσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ποσειδών” αποφάσισε να εκθέσει στη Δημοτική Αρχή το πρόβλημα, η οποία από την πλευρά της κάλεσε τα μέλη σε συνάντηση σήμερα το βράδυ στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλης Βασιλειάδης (σ.σ. επί χρόνια υπεύθυνος για τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού), θα ακούσουν τους δημότες, με σκοπό να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους κατοίκους της περιοχής.

Βέβαια, στο Ασπρόχωμα και τη Δυτική Παραλία δεν είναι μόνο ο Βιολογικός. Υπάρχουν και τα 40.000m3 λυματολάσπης, ενώ οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν ήταν ότι θα ξεκινήσει η επεξεργασία της από τη Μονάδα Λυπασματοποίησης (ΜΟΛΑΚ), με σκοπό το παραγόμενο αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό. Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν έχει ξεκινήσει το εγχείρημα και αν όχι, τι μέλλει γενέσθαι.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συμβουλίου του Συλλόγου “Ποσειδών” θα θέσουν και το φαινόμενο ρύπανσης του ποταμού Άρι και του χάνδακα “Μουτελάκη”, του οποίου τα νερά καταλήγουν στη θάλασσα.

Α.Π.