Επιστρέφουν στη δουλειά τους οι 5 απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων

Επιστρέφουν στη δουλειά τους οι 5 απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων

Δεκτή έκανε χθες το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή που ζήτησαν οι πέντε απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων και έτσι άμεσα επιστρέφουν στη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι είχαν απολυθεί τον Ιανουάριο και δηλώνουν ότι αυτό συνέβη, επειδή απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για αναδρομικά που τους οφείλονταν και επειδή συμμετείχαν στην ίδρυση του  Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας».

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, η εκδίκαση των οποίων έχει ορισθεί για τις 8 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε, όμως, όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων, Παναγιώτης Φαββατάς, οι πέντε εργαζόμενοι, ήδη άνεργοι επτά μήνες, αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Γι’ αυτό ζήτησαν προσωρινή διαταγή, η οποία συζητήθηκε τη Δευτέρα και χθες εκδόθηκε η απόφαση.

Το δικαστήριο χθες έκανε δεκτή την προσωρινή διαταγή και υποχρεώνει το ίδρυμα μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών να δέχεται την προσφερόμενη εργασία από τους πέντε αυτούς εργαζομένους με την ειδικότητα και τα καθήκοντα που είχαν κατά το χρόνο καταγγελίας και με τις συμβάσεις που είχαν πριν.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκανε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας μέσω της δικηγόρου Μαίρης Πλευριά.

Β.Β.