Ξεκινά από αύριο η διανομή για το επισιτιστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία

Ξεκινά από αύριο η διανομή για το επισιτιστικό πρόγραμμα στη Μεσσηνία

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας η δεύτερη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Έπειτα από συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και των Δήμων του νομού, καταρτίστηκαν χθες οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα διανομής.

Διανομή
Η διανομή ξεκινά με το Δήμο Δυτικής Μάνης τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και πραγματοποιείται σε σταθερά σημεία στον Κάμπο και στην Καρδαμύλη. Την ίδια μέρα εξυπηρετείται και ο Δήμος Οιχαλίας με διανομές σε Δώριο, Διαβολίτσι, Μερόπη και Μελιγαλά. Την Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή στο Δήμο Τριφυλίας, στο Κοπανάκι και την Κυπαρισσία, αλλά και στο Δήμο Μεσσήνης, σε Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένη και Χατζή. Την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η διανομή στην Τριφυλία, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, και συνεχίζει ο Δήμος Μεσσήνης σε Άγιο Ανδρέα, Πεταλίδι και Μεσσήνη. Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει η κατ’ οίκον διανομή στην Καλαμάτα. Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διανομή για το Δήμο Μεσσήνης και για το Δήμο Πύλου- Νέστορος, σε Σουληνάρι, Χώρα, Πύλο και Κορώνη.

Για το Δήμο Καλαμάτας, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων, η διανομή που ξεκινά την Τετάρτη 15 θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου, ενώ το σύστημα εξυπηρέτησης περιλαμβάνει και κατ’ οίκον διανομή και σταθερά σημεία, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Ενημέρωση με sms
Στις 20 του μήνα έχει προγραμματισθεί διανομή στα Αρφαρά, στις 21 Ιουλίου στον Άρι και την Τετάρτη 22 στη Θουρία. Πέμπτη και Παρασκευή, 23 και 24 του μήνα, θα γίνεται διανομή στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Τέλος, οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 6.116 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 11.130 άτομα, θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότηση σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.