Ξεκινά σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Ξεκινά σήμερα το 6ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Η υγειονομική κρίση δεν επέτρεψε να γίνει την άνοιξη το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας, το οποίο όμως θα γίνει σήμερα και αύριο με εισηγήσεις από καταρτισμένους επιστήμονες.

Επίσης, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου, ενώ θα τιμηθούν και πρόσωπα με προσφορά στον ελαιοκομικό τομέα.

Είναι το σημαντικό Φεστιβάλ, μοναδικό στην περιοχή μας, το οποίο διοργανώνει ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας. Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ θα λάβει χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, στην παραλία της πόλης.

Σήμερα

18:30 Έναρξη του Φεστιβάλ από τον πρόεδρο του Α.Σ. Καλαμάτας Μιχάλη Αντωνόπουλο

18:45    Χαιρετισμοί

19:00 Βασ. Δημόπουλος, διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, “Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου  του  KALAMATA OLIVE  OIL AWARDS 2020 από το αναγνωρισμένο πάνελ του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου”

19:15 Παύλος Νησιανάκης, DVM, χημικός MSc, Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών ΑΕ., “Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε ελιές και ελαιόλαδα στην Ελλάδα”

18:45   Γιάννης Κυριακόπουλος, διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας , γεωπόνος

19:15 Αντώνης. Παρασκευόπουλος, διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, γεωπόνος

20:15 Απονομή βραβείων και βράβευση τιμώμενων προσώπων

Κυριακή

11:00 Αναστασόπουλος Ευστάθιος, αντιπεριφερειάρχης Ν. Μεσσηνίας “Κλιματική αλλαγή και ελαιοκαλλιέργεια. Αναβάθμιση αρδευτικών υποδομών της Π.Ε. Μεσσηνίας”

11:30  Γεώργιος Ζακυνθινός, καθηγητής Τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Ορυκτέλαια: Η επιμόλυνση του ελαιολάδου μας απειλεί την ποιότητα και αμφισβήτηση της υγιεινής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου».