Σταγόνα-σταγόνα οι πτήσεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Σταγόνα-σταγόνα οι πτήσεις από  το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Ντεμπούτο με 3 πτήσεις αύριογια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Σίγουρες δυο από Γερμανία, «παίζει» η άλλη από Πολωνία

Με τρεις πτήσεις, δύο από Γερμανία και μία από Πολωνία, κάνει το δικό του ντεμπούτο αύριο το αεροδρόμιο Καλαμάτας, με έναρξη των πτήσεων στη «μετά» κορωνοϊό εποχή.

Ωστόσο, σίγουρες θεωρούνται μόνο οι δύο πτήσεις από τη Γερμανία, καθώς μέχρι και χθες εξακολουθούσε να μην έχει επιβεβαιωθεί η πτήση από Πολωνία, αλλά ούτε και να έχει ακυρωθεί.

Καθώς, όμως, η εποχή είναι πολύ «ρευστή», υπάρχουν και τα κακά νέα, καθώς η Aegean με νεότερη ενημέρωσή της ακύρωσε στο αεροδρόμιο Καλαμάτας όλες τις πτήσεις από το εξωτερικό για το μήνα Ιούλιο.

Η Aegean ακύρωσε

Οι δύο πτήσεις από Γερμανία που αναμένονται αύριο το πρωί είναι από την εταιρεία Condor και κάθε μία έχει 160 επιβάτες. Η πρώτη θα φτάσει από το Μόναχο στις 9.25 το πρωί και η δεύτερη από το Ντίσελντορφ στις 10.00 το πρωί.

Αν δεν υπάρξει ακύρωση της τελευταία στιγμής, στις 10.55 έχει προγραμματισθεί να προσγειωθεί και πτήση της Polish Airlines από τη Βαρσοβία.

Η Aegean, όπως αναφέραμε, ακύρωσε τις πτήσεις και από το Μόναχο, που ήταν προγραμματισμένες για 23, 26 και 30 Ιουλίου.

Σαββατοκύριακο

Δυστυχώς, πλέον η κατάσταση δεν επιτρέπει σχεδιασμό σε βάθος χρόνου και έτσι οι αεροπορικές εταιρείες αναπροσαρμόζουν το πρόγραμμά τους ανά δεκαήμερο.

Έτσι, το Σάββατο το πρωί αναμένεται μια πτήση της Transavia από το Άμστερνταμ στις 10.55 το πρωί, δύο πτήσεις της Ryan Air: μία από το Μπέργκαμο της Ιταλίας στις 14.35 και μία από το Γκντανσκ της Πολωνίας στις 21.45. Φυσικά και η πτήση της Olympic από Θεσσαλονίκη στις 18.25.

Τη, δε, Κυριακή αναμένονται μια πτήση της Swiss Airline από τη Γενεύη στις 10.45, μία πτήση της Transavia Fr από το Παρίσι στις 12.15 και μία πτήση της Ryan Air από το Μιλάνο στις 21.50.

Βέβαια, όλα αυτά εντάσσονται στον προγραμματισμό που είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες και θα πραγματοποιηθεί, εφόσον δεν υπάρξουν άλλες αλλαγές τις επόμενες ώρες.

Στο μεταξύ, στο θερινό πρόγραμμα που ανακοίνωσε προχθές η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT, από την Κρακοβία για Καλαμάτα προβλέπεται μια πτήση την εβδομάδα από 9 Ιουλίου έως 27 Αυγούστου. 

Της Βίκυς Βετουλάκη