Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία των Φιλιατρών

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία των Φιλιατρών

Αντιφασιστική συγκέντρωση με εκδηλώσεις – συζητήσεις οργανώνει σήμερα στις 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, η Αντιφασιστική Δράση Τριφυλίας.

1η θεματική: Συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και το φασισμό χωρίς σβάστικα, εντός και εκτός κοινοβουλίου, αποτίμηση και συμπεράσματα με το δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χ.Α., Κώστα Παπαδάκη και τον ασκούμενο δικηγόρο Παναγιώτη Αντωνίου, μέλος της καμπάνιας “Δεν είναι αθώοι”.

2η θεματική: Προσφυγικό – μεταναστευτικό και η παρανομοποιημένη εργασία. Συζήτηση με μετανάστες εργάτες της περιοχής.

3η θεματική: “Η τέχνη ενάντια στο φασισμό” – εισηγήσεις και συζήτηση με καλλιτέχνες της περιοχής.

4η θεματική: Κρατική βία και καταστολή – συζήτηση με μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”. Θα λειτουργεί μπαρ οικονομικής ενίσχυσης.

 Στη σελίδα της Αντιφασιστικής Δράσης Τριφυλίας (Antifa Trifilias) στο facebook αναφέρεται επίσης: «Το τοπικό συμβούλιο Φιλιατρών, αποφάσισε να μην παραχωρήσει το χώρο της πλατείας προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική εκδήλωση, προφασιζόμενο την προστασία των πολιτών από τον covid-19. Να σημειωθεί, ότι η αντιφασιστική δράση Τριφυλίας απέκλεισε τις συναυλίες και περιορίστηκε σε μια σειρά ομιλιών, σχετικές με τον αντιφασισμό, σε ένα τεράστιο εξωτερικό χώρο, όπου οι αποστάσεις μπορούν να τηρηθούν. Το τοπικό συμβούλιο όμως επέλεξε να στοχοποιήσει και το σύντροφο που αιτήθηκε την παραχώρηση της πλατείας, δημοσιεύοντας την υπογραφή του και τον προσωπικό του τηλεφωνικό αριθμό».