Διαμαρτυρία για την κατάσταση στα ΚΔΑΠ

Διαμαρτυρία για την κατάσταση στα ΚΔΑΠ

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα  ΚΔΑΠ στο Νομό Μεσσηνίας διαμαρτύρεται το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

«Ελάχιστες μέρες», αναφέρει, «έχουν απομείνει για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η κατάσταση που διαμορφώνεται με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι ανησυχητική. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεκάδες παιδιά εργατικών-λαϊκών οικογενειών, που μέχρι τώρα συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, φέτος λόγω των περικοπών που έχουν γίνει θα μείνουν εκτός. Την ίδια στιγμή τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους γονείς, που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αβέβαιο το εργασιακό μέλλον δεκάδων εκπαιδευτικών- εργαζομένων που βρίσκονται σε ομηρία για άλλη μια χρονιά και δεν ξέρουν αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους το Σεπτέμβρη. Ήδη υπάρχουν “διαρροές”, ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν πανελλαδικά.

Απαιτούμε:

●Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ

●Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό με αυξημένο προσωπικό καθαριότητας

●Καμία απόλυση εργαζομένου. Να πάρει θέση άμεσα η Δημοτική αρχή.

Καλούμε τους εργαζομένους των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας να είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε εξέλιξη».