Η Καλαμάτα B.C. ενισχύθηκε και θέλει να σταθεροποιηθεί στη Γ΄ Εθνική

Η Καλαμάτα B.C. ενισχύθηκε και θέλει να σταθεροποιηθεί στη Γ΄ Εθνική

Η Καλαμάτα B.C. επέστρεψε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας  και ο βασικός στόχος της θα είναι η παραμονή. Η διοίκηση του Ηλία Κάτσαρη, αφού ανανέωσε τη συνεργασία με τον προπονητή Παύλο Νόντα, στη συνέχεια προχώρησε στην υλοποίηση του μετεγγραφικού σχεδιασμού. Έτσι, αφού παρέμεινε ο βασικός  κορμός στη συνέχεια έγιναν πολλές αξιόλογες προσθήκες στο «ρόστερ». Μετεγγραφικά αποκτήματα της Καλαματιανής ομάδας αποτελούν οι Άρης Σκοπέτος, Νάσος Περρωτής, Αντώνης Μπαριακτάρης, Έλιο Τόσκα, Νίκος Χανδρινός, Γιώργος Πολίτης, Γιώργος Νάκης, Σπύρος Σαλάι, Σαράντος Σαραντόπουλος.

Τη συνεργασία τους με την Καλαμάτα B.C. ανανέωσαν για ένα ακόμη χρόνο οι Γιώργος Μπάκας, Δημήτρης Τσικούρης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ιωσήφ Μπούσι, Νίκος Φραγγέας, Παναγιώτης Μανωλάκης, Φίλιππος Αρώνης,  Μάριος Ζύμπας. Η επίσημη πρώτη της Καλαμάτα B.C. πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, όπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Ηλίας Κάτσαρης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Γεωργακίλας, Κώστας Καρούτας, Νίκος Κυριακουλάκος, Βασίλης Κονταργύρης, Βασίλης Μυλωνάς και οι φίλοι της ομάδας Φώτης Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Σπάλλας.

Αφού τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, στη συνέχεια ακολούθησε η πρώτη προπόνηση. Πρέπει δε ν’ αναφέρουμε ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγιασμό φορούσαν μάσκα και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Δηλώσεις Ηλία Κάτσαρη, Παύλου Νόντα
Ο πρόεδρος της Καλαμάτα B.C. Ηλίας Κάτσαρης σε δηλώσεις ανέφερε τα εξής:

«Κατ’ αρχάς εύχομαι καλό πρωτάθλημα. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η ομάδα μας πιστεύω ότι θα πάει αρκετά καλά. Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μετεγγραφές. Περιμένουμε κάποια πράγματα και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ίσως γίνει μία ακόμη μετεγγραφή. Η θέση που θέλουμε να καλύψουμε είναι στην περιφέρεια (άσος). Παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν έχουμε κάνει ως διοίκηση μεγάλη προσπάθεια και μας έχει στηρίξει ο κόσμος. Δεν γνωρίζουμε τον όμιλο που θα αγωνιστούμε και πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Εμείς θέλουμε να σταθεροποιηθούμε στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Κάναμε μια υπέρβαση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο προπονητής της Καλαμάτα B.C. Παύλος Νόντας, μας δήλωσε:

«Σήμερα (χθες) ξεκινούν οι προπονήσεις της ομάδας μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Ευχή όλων μας είναι να έχουμε μια καλή σεζόν. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο λόγω του κορωνοϊού και θέλουμε να κυλήσουν όλα ομαλά από πλευράς υγείας. Βέβαια δεν θέλουμε να έχουμε τραυματισμούς. Ο στόχος μας είναι η παραμονή στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Αν το πετύχουμε θα είναι κάτι σημαντικό, καθώς με εξαίρεση την Καλαμάτα 80, καμία άλλη καλαματιανή ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Έχουμε ορισμένους έμπειρους αθλητές όπως οι Γιώργος Μπάκας, Νάσος Περρωτής, παιδιά όπως ο Ιωσήφ Μπούσι που έχουν εμπειρίες και παιδιά όπως οι Γιώργος Νάκης, Σπύρος Σαλάι, που θέλουν να διακριθούν. Περιμένουμε να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες του ομίλου μας.

Σχετικά τώρα με τους φιλικούς αγώνες, το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου θα πάμε στην Αθήνα για να συμμετάσχουμε σε τουρνουά της Δραπετσώνας. Επίσης θα δώσουμε φιλικά με την Κόρινθο και άλλες ομάδες Β΄ και Γ΄ Εθνικής».

Ο ειδικός γραμματέας της Καλαμάτας B.C. Νίκος Κυριακουλάκος, μας ανέφερε:

«Εμείς βαδίζουμε σ’ ένα πρότζεκ τριετίας. Μας ενδιαφέρει να γίνεται σωστή δουλειά από την πρώτη ομάδα μέχρι την Ακαδημία. Θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, τα οποία θ’ αποτελούν πόλο έλξης. Ο στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια να πλαισιώνουν την πρώτη ομάδα όσο γίνεται περισσότεροι Καλαματιανοί αθλητές».