Κατά 70% έχουν αυξηθεί οι συνεδρίες για χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Κατά 70% έχουν αυξηθεί οι συνεδρίες για χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ενημερωτική εκδήλωση από το «ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ» για τον καρκίνο του μαστού το Σάββατο στο Βασιλίτσι

Τη σημασία της έγκυρης διάγνωσης αλλά και της ενημέρωσης για τον καρκίνο, επισήμανε η πρόεδρος του «Ξαναρχί-Ζω» Πολυτίμη Κυπραίου, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του συλλόγου, με αφορμή ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Βασιλίτσι, του δήμου Πύλου – Νέστορος. Η κα Κυπραίου υπενθύμισε ότι αυτός είναι και ο σκοπός της λειτουργίας του Συλλόγου άλλωστε, που στόχο έχει την ενημέρωση και κυρίως να αντιληφθεί ο κόσμος τη σημασία της έγκυρης διάγνωσης. Στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που έγιναν για να έρθει Ιατρός ογκολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας που δημιουργήθηκε πριν από 2,5 χρόνια. Στο σημείο αυτό εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες τόσο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Μπέζο όσο και προς την προϊσταμένη του τμήματος κα Καμπουγέρη, που πίεσαν αρκετά για να έρθει ογκολόγος, ενώ ιδιαίτερες ήταν και οι ευχαριστίες της προς την Οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που συνέβαλε τα μέγιστα για να δημιουργηθεί αυτή η μονάδα  χημειοθεραπείας. Η κα Κυπραίου τόνισε τη σημασία που έχει η λειτουργία της στην περιοχή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι έχουν αυξηθεί οι συνεδρίες για χημειοθεραπεία στην περιοχή μας κατά 70%! Δεν παρέλειψε, να εξάρει το έργο που επιτελεί και η ογκολόγος του Νοσοκομείου Ιατρός κα Σοφία Σταματοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δρα πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως άρτια επιστήμονας. Η Ιατρός Σοφία Σταματοπούλου θα είναι και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ στο Βασιλίτσι με σκοπό την ενημέρωση για τον «Καρκίνο του Μαστού».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσίου κ. Παναγιώτης Λυμπέρης, αφού ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο «Ξαναρχί-Ζω» για την συνεργασία του, σημείωσε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 η ώρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, διαβεβαιώνοντας τους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν προβλεφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Επίσης,  ευχαρίστησε την Ογκολόγο κα Σταματοπούλου που θα πραγματοποιήσει την ομιλία, ενώ πρόσθεσε ότι ο Σύλλογος θα συνεχίσει το κοινωνικό του έργο καλώντας παράλληλα όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να παραβρεθούν και να ενημερωθούν για τον «Καρκίνο του Μαστού». Να σημειωθεί τέλος, ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Του Κώστα Γαζούλη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΩΤΩΝ                                                               

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του μαστού και Πρόληψη», το Σάββατο 8 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλιτσιωτών «Η Φανερωμένη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί–ΖΩ» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος του μαστού & Πρόληψη», το Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ.μ. στο δημοτικό σχολείου Βασιλιτσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Ομιλήτρια της ενημερωτικής αυτής εκδήλωσης είναι η κ. Σταματοπούλου Σοφία – Ογκολόγος, Παθολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες από την εξειδικευμένη Ιατρό. Ο καρκίνος του μαστού και οι τρόποι πρόληψης αφορά όλους μας.

Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες), με σκοπό την ασφάλεια των παρευρισκόμενων.